Η Christine Lagarde δεν κοιμάται πια καλά τα βράδια…(+τραγούδι by Makis)

ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΙΑ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ!!
Η Christine Lagarde δεν κοιμάται πια καλά τα βράδια, γεγονός δυσοίωνο για πολλές πετρελαιοπαραγωγούς χώρες.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το CNN…
Η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ κυκλοφορεί πλέον νυσταγμένη στα διεθνή fora, επειδή αντί να μετράει… προβατάκια για να κοιμηθεί, μετράει χώρες με οικονομικά προβλήματα λόγω χαμηλών τιμών πετρελαίου και τελικά ύπνος δεν της έρχεται.
ΒΡΕ ΤΗΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ: Τις δύσκολες βραδινές της ώρες, η κα Lagarde στέκεται ιδιαίτερα σε πετρελαιοπαραγωγούς χώρες με μικρό κατά κεφαλήν εισόδημα.
Η ΑΠΟΡΙΑ: Στο ρεπορτάζ δεν αναφέρεται αν η κα Lagarde σκέφτεται με συμπόνοια όλες τις χώρες αυτές και κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν λαμβάνει μέρος σε συνεδριάσεις του ΔΝΤ που αφορούν στο μέλλον τους.
«Σκέφτομαι [τα βράδια, ξάγρυπνη] για παράδειγμα χώρες όπως η Νιγηρία, της οποίας το 90% των εξαγωγών και το 60% των κρατικών εσόδων προέρχεται από το πετρέλαιο ή από συναφείς δραστηριότητες», επικαλείται τη Lagarde το CNN από συνέντευξή της την Κυριακή 31/1. 
«Αυτή η χώρα αντιμετωπίζει… πραγματικές δυσκολίες», συνεχίζει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.
Και το CNN μεταφράζει την αϋπνία της Lagarde ως εξής: Έρχονται δάνεια και διασώσεις πετρελαιοπαραγωγών χωρών με προβλήματα, από το ΔΝΤ.
Στο αθώο παράδειγμα της Νιγηρίας που επικαλέστηκε η Lagarde, η χώρα έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα χρειαστεί δάνεια 9 δισ. δολαρίων για την οικονομική διάσωσή της, τα οποία σχεδιάζει να αντλήσει από οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης (AFDB) και άλλους.
Της Νιγηρίας προηγήθηκε το Αζερμπαϊζάν, που ήδη ζήτησε την παροχή έκτακτου δανεισμού 4 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ, κλιμάκιο του οποίου ήδη βρίσκεται στη χώρα.
Στις χώρες με τεράστια οικονομικά προβλήματα λόγω της καθίζησης των τιμών του πετρελαίου συγκαταλέγεται και η Βενεζουέλα, η οποία όμως δεν αποκλείεται να στραφεί εκ νέου στην Κίνα – αντί στο ΔΝΤ – για την παροχή βοήθειας έναντι πετρελαίου, όπως έκανε το 2015.
Άγνωστο παραμένει αν η κα Lagarde χάνει ακόμα τον ύπνο της και για την Ελλάδα, στις υπνικές ασκήσεις συμπόνιας που πραγματοποιεί τις μικρές ώρες της ημέρας.