Η χώρα καταρρέει και αυτοί τον χαβά τους!!

«Βυζαντινό», χαβαλές και κουαρτέτο
Και οι τέσσερις βρέθηκαν μαζί στο «Βυζαντινό» του Χίλτον απολαμβάνοντας τον αξίας 7,80 ευρώ καπουτσίνο τους, λέγοντας ανέκδοτα και πειράζοντας ο ένας τον άλλον για να περάσει η ώρα.
Ωσάν να μη συνέβαινε τίποτε έξω από το Χίλτον.
Οι τέσσερις διαπραγματευτές, ήτοι οι Γ. Σταθάκης, Ευ. Τσακαλώτος, Γ. Κατρούγκαλος και Γ. Χουλιαράκης, ήρθαν νωρίτερα στο ραντεβού τους με το κουαρτέτο και πήγαν για καφέ, την ώρα που η χώρα παρέλυε από την απεργία, την ώρα που οι μολότοφ άρχισαν να πέφτουν στην Αθήνα.

 ΒΗΜΑτοδότης

Αλλά αυτό ουδόλως έδειχνε να τους απασχολεί. Εδώ δεν τους απασχολούσε καν η διαπραγμάτευση, η κρισιμότερη ίσως για την κυβέρνηση.
Πείραζαν τον Κατρούγκαλο για το νέο του… hair cut, για τη γαλάζια γραβάτα του και πώς θα τη… σώσει από τη διαπραγμάτευση.
Μόνο κάποια στιγμή που ο Θ. Μιχόπουλος συμβουλεύθηκε το κινητό του και είπε ότι «πέφτουν μολότοφ αυτή την ώρα» έδειξαν να προβληματίζονται, αλλά μόλις λίγα δευτερόλεπτα διήρκεσε ο προβληματισμός τους και συνέχισαν τα αστειάκια μεταξύ τους.
Η χώρα καταρρέει και αυτοί τον χαβά τους.

 

++++++++++=

ΒΗΜΑτοδότης

Στο «Βυζαντινό» του Χίλτον την Πέμπτη το μεσημέρι οι τέσσερις υπουργοί δεν φαίνονταν αγχωμένοι για τη μεγάλη διαπραγμάτευση ή για «τη μητέρα των διαπραγματεύσεων», όπως είχε χαρακτηρίσει ο Αλ. Τσίπρας το Ασφαλιστικό.

Είναι αλήθεια ότι έκαναν ορισμένες ερωτήσεις στον πλέον έμπειρο διαπραγματευτή, τον κ. Χουλιαράκη, αλλά και οι ερωτήσεις αυτές γίνονταν στο πόδι. Ηταν τόσο απορροφημένοι στον μεταξύ τους χαβαλέ που κάποια στιγμή πέρασε από δίπλα τους η βασιλομήτωρ Σοφία της Ισπανίας αλλά ούτε που την αντιλήφθηκαν.

Από την «παρέα» των υπουργών απουσίαζαν δύο άτομα. Ηταν αυτοί που κερνούσαν, όπως έμαθα, τους καπουτσίνο: ο Νοτιοκορεάτης Γκλεν Κιμ και ο βοηθός τουΠίτερ Λεγκρέν. Πληροφορήθηκα ότι αναχώρησαν αμφότεροι για το Λονδίνο, αλλά θα ξαναγυρίσουν για τα 800.000 ευρώ αμοιβή που τους ενέκριναν.

Κάποια στιγμή έφθασε στο «Βυζαντινό» η πληροφορία για την Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ζητούσε ούτε λίγο ούτε πολύ έκτακτα μέτρα για το 2016-2017. Ρωτήθηκε ο κ. Σταθάκης. Απάντησε ότι έχει άγνοια.