Η Ρωσία καταγγέλλει την Τουρκία ότι μεταφέρει όπλα τη νύχτα στους τρομοκράτες στη Συρία

Η Τουρκία τα βράδια προωθεί τρομοκράτες στις πόλεις της Συρίας, μεταξύ του Χαλεπίου και της Ιντλίμπ, καθώς και όπλα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος, Ιγκόρ Κονασένκοφ, όπως δημοσιεύει το Κρος επικαλούμενο το Itar Tass.

Ο Ρώσος στρατιωτικός έδειξε σχετικές φωτογραφίες που ελήφθησαν από τη συνοριακή διάβαση της Ρεϊχανλί.

AdTech Ad

«Από το σημείο αυτό της τουρκικής μεθορίου γίνεται, κυρίως, η μεταφορά, τη νύχτα, τζιχαντιστών οι οποίοι μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά σε τρομοκράτες που βρίσκονται στις πόλεις Χαλέπι και Ιντλίμπ», είπε ο Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, αυτή τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών με αυτοκινητοπομπές, τις ονομάζουν «ανθρωπιστικές αποστολές».

«Η ίδια η Τουρκία φυλάκισε δημοσιογράφους που έφεραν στο φως αυτές τις αυτοκινητοπομπές, οι οποίοι κατέγραψαν τι μετέφεραν στους αντάρτες της Συρίας», είπε ο υποστράτηγος.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε εκδώσει ανακοίνωση που έλεγε ότι η μεταφορά των τρομοκρατών στη Συρία από την Τουρκία, γίνεται μαζί με τη μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η τουρκική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμπλέκεται στην παράνομη εξόρυξη και μεταφορά πετρελαίου από το έδαφος της Συρίας και του Ιράκ, σημειώνει το δημοσίευμα του ‘Κρος’.