Η Λ. Κατσέλη στο Brussels Forum – Πέντε σημεία για βιώσιμη ανάπτυξη – Παρών και ο Schaeuble

  • Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Τ. Κατσέλη μετέχει, στις Βρυξέλλες, στο Brussels Forum 2016 που διοργανώνει το German Marshal Fund 
Πέντε σημεία για βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θα παρουσιάσει η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη μιλώντας στο Brussels Forum.
.
Στην ίδια συζήτηση θα λάβει μέρος και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble.
Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Τ. Κατσέλη μετέχει, στις Βρυξέλλες, στο Brussels Forum 2016 που διοργανώνει το German Marshal Fund με θέμα «Θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στις δυο πλευρές του Ατλαντικού».
.
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο COO ΚΑΙ CFO της Deloitte Κ. Frank Friedman, ο αντιπρόεδρος και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jyrki Katainen, και η Πρόεδρος και Σύμβουλος του Center for American Progress κυρία Neera Tanden, ενώ τη συζήτηση θα διευθύνει ο δημοσιογράφος του NBC κ. Richard Lui.
.
Στο forum φέτος επίσης συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. W. Scheuble, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ασφάλειας κι εξωτερικής πολιτικής κυρία Federica Mogherini και ο Προέδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Martin Schulz.
.
Το forum 2016 καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από τις προοπτικές επενδύσεων και ανάπτυξης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τη διαχείριση του προσφυγικού, την σύρραξη στη Συρίας και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή, τις νέες προκλήσεις στη τεχνολογία και το ρόλο της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις.
.
Η κυρία Κατσέλη θα επικεντρώσει την παρέμβασή της στις ακόλουθες 5 αναγκαίες προϋποθέσεις για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ευρώπη:
.
1) Στην αναγκαία αλλαγή προσέγγισης στην άσκηση δημόσιας πολιτικής: μετάβαση από την διαχείριση αλλεπάλληλών κρίσεων και την πρόταξη βραχυπρόθεσμων λύσεων στην έγκαιρη υιοθέτηση ρεαλιστικών, μεσοπρόθεσμων και στρατηγικών επιλογών.
2) Στον επανακαθορισμό στόχων στην άσκηση ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής: άμβλυνση της μονοδιάστατης προσήλωσης στην δημοσιονομική πειθαρχεία και υιοθέτηση μέτρων ενίσχυσης των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας.
3) Στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής κάτω από τη σημερινή καθεστώς αποπληθωρισμού: προώθηση μιας συντονισμένης επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής παράλληλα με τη πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, στοχευμένα διαρθρωτικά μέτρα και αντιμετώπιση της κρίσης εξωτερικής ή και εσωτερικής υπερχρέωσης κρατών – μελών.
4) Στην οργανική διασύνδεση της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής με επιβεβλημένες αλλαγές στο σύστημα ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και την προώθηση αντίστοιχων χρηματοοικονομικών εργαλείων.
5) Στη διατύπωση ενός νέου αξιόπιστου αφηγήματος και σχεδίου για μια δημοκρατική Ευρώπη που θα παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και θετικές προοπτικές στους πολίτες και κατοίκους της.