Η επιτροπή FOMC της Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,50%, βάζοντας τέλος σε μια παρατεταμένη συζήτηση | Mikrometoxos.gr

Η επιτροπή FOMC της Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,50%, βάζοντας τέλος σε μια παρατεταμένη συζήτηση

16.12.2015 21:15

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε την Τετάρτη τα επιτόκια από τα μηδενικά επίπεδα που βρίσκονταν τα τελευταία επτά χρόνια, επικαλούμενη την σταθερή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Η επιτροπή FOMC της Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,5%, βάζοντας τέλος σε μια παρατεταμένη συζήτηση για το αν η οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για να αντέξει πιο υψηλά κόστη δανεισμού.

Ήταν η πρώτη αύξηση επιτοκίων από το 2006, με ομόφωνη απόφαση των μελών της επιτροπής.

«Η Επιτροπή κρίνει ότι έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος στις συνθήκες στην αγορά εργασίας φέτος και έχει την εύλογη πεποίθηση ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί μεσοπρόθεσμα στον στόχο του 2%» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση η Fed καθιστά σαφές ότι η αύξηση των επιτοκίων αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια «σταδιακή» σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και ότι θα αποφασίσει την επόμενη κίνηση δίνοντας προτεραιότητα στην παρακολούθηση του πληθωρισμού.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017