Η Δήμητρα αποκαλύπτει με πόσα χρήματα ζει το μήνα!

Η τελευταία σύζυγος του εμβληματικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και για 11 συνολικά χρόνια πρωθυπουργού της Ελλάδας, με αφορμή το βιβλίο της «Η οργή του Ανδρέα» μίλησε στο περιοδικό ΕΓΩ για όλα. Η Δήμητρα Παπανδρέου μεταξύ άλλων αποκάλυψε αν θα ήθελε να έχει ένα παιδί ενώ αναφέρθηκε και στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
-Είναι κάπως προσωπική, αλλά ανθρώπινη η ερώτηση: Μετά το θάνατο του, ερωτευτήκατε ποτέ άλλον άντρα, με τον τρόπο που ερωτευτήκατε τον Ανδρέα; Ή εκείνος ήταν «ο απόλυτος έρωτας»;
«Ο Ανδρέας είναι αξεπέραστος. Δεν είμαι η σεμνότυφη και ουδόλως υποκρίθηκα. Είμαι ένας ζωντανός άνθρωπος. Είπαν χυδαίες υπερβολές για μένα! Δεν πειράζει. Κρατώ μόνο ένα: έζησα ως αφοσιωμένη και ερωτευμένη σύζυγος στο πλευρό ενός σπάνιου, ανεπανάληπτου και μοναδικού ανθρώπου, και αυτό θα με συνοδεύει σε όλη μου τη ζωή.»
-Θα θέλατε να είχατε αποκτήσει ένα παιδί μαζί του;
«Δεν ήταν, δυστυχώς, η κατάλληλη στιγμή. Ήρθαν και τα προβλήματα βουνό. Πού μυαλό για τέτοιες επιλογές; Θυσίασα τη μητρότητα για την αγάπη.»
-Κατά καιρούς έχετε μιλήσει και για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Ωστόσο, ο κόσμος θεωρεί πως μια χήρα πρωθυπουργού μπορεί να ζει πλουσιοπάροχα. Ποια είναι η πραγματικότητα;
«Ζω περιορισμένα, με 850 ευρώ το μήνα, αλλά αξιοπρεπώς. Έμαθα να προσαρμόζομαι. Εδώ υποφέρει ένας ολόκληρος ελληνικός λαός και θα σταθούμε σε μένα; Κι εγώ μαζί του. Τέρμα τα περιττά έξοδα. Λιτότητα και αλληλεγγύη, να επιβιώσει το έθνος και να αναγεννηθεί με τις ιδέες και τις προτροπές του Ανδρέα. Όποια και όποιος δεν διαβάσει το βιβλίο χάνει την ευκαιρία να μάθει, όχι μόνο τι έγινε, αλλά και το τι πρέπει να κάνουμε, που είναι το τελευταίο κεφάλαιο.»