Ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου, ή μήπως όχι?

Αλήθεια γιατί κανένας δεν αναρωτιέται γιατί κανένας από όλους αυτούς του ταλαιπωρημενους – δύστυχους – βασανισμένους – φτωχούς η μη – κατατετρεγμένους ανθρώπους δεν εκφράζει την επιθυμία να μείνει στην ωράια μας χώρα, αλλά τρέχει με ότι μέσο μπορεί στα σύνορα?

Από τον Νίκο Μπάρλα

klik.gr

Πιστεύουμε οτι όλος ο πλανήτης πρέπει να αποκαλεί το κράτος που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας ως FYROM ενώ απλά για όλους η ονομασία του είναι Macedonia είτε αφορά έγγραφα επίσημα από διεθνείς οργανισμούς – πρεσβείες και φυσικά αθλητικές διοργανώσεις όπου φροντίζουμε να το κρύβουμε με αυτοκόλλητα για να μην φαίνεται στην οθόνη.

Πιστεύουμε ότι οι Τούρκοι πρέπει να κρατούν στη επικράτεια τους, τους περίπου 2.500.000 πρόσφυγες που έχουν έρθει από καθε χώρα της ευρύτερης περιοχής και να μην περνούν στη Ελλάδα και ότι αυτό που κάνουν είναι ευθεία επίθεση και αλλοίωση της εθνικής – χριστιανικής  και ότι άλλο απίθανο έχει ακουστεί ταυτοτητάς μας, αλλά όταν κάνουμε το ίδιο για τους βόρειους γείτονες προωθώντας όλους αυτούς προς την Ευρώπη οι χώρες αυτές αυτομάτως είναι ανάλγητες και αντίθετες προς τα ανθρωπιστικά και ευρωπαικά ιδεώδη.

Αλήθεια γιατί κανένας δεν αναρωτιέται γιατί κανένας από όλους αυτούς του ταλαιπωρημενους – δύστυχους – βασανισμένους – φτωχούς η μη – κατατετρεγμένους ανθρώπους δεν εκφράζει την επιθυμία να μείνει στην ωραία μας χώρα, αλλά τρέχει με ότι μέσο μπορεί στα σύνορα?

Χτίζονται εδώ και 20 χρόνια πολιτικές καριέρες με κηρύγματα εθνικιστικά από απίθανους τύπους που εμφανίζονται ως υπερασπιστές των ιερών και οσίων της χώρας, που μεταφράζονται σε βουλευτικές και υπουργικές θέσεις σε αγαστή συνεργασία μέσων ενημέρωσης – εκκλησίας – ποδοσφαίρου. Λούμπεν δημοσιογράφοι και συνομωσιολόγοι από  τα ανύπαρκτα κανάλια που κάποτε τα βλέπαμε και γελάγαμε είναι βουλευτές και υπουργοί. Αλήθεια έχει κανένας νέα από τον Καρτζαφέρη….

Η εκκλησία κυριαρχείται σχεδόν αποκλειστικά από τους πιο σκοταδιστικούς εκπροσώπους της, απομακρύνοντας κάθε σοβαρό και σκεπτόμενο άνθρωπο από αυτήν. Αλήθεια γιάτι κάποτε βλέπαμε σε εθνικό δίκτυο κάθε βράδυ τις απόψεις του Μακαριστού Χριστόδουλου που ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της εθνικής παλιγεννεσίας και δεν ακούμε τον τωρινό αρχιεπίσκοπο που έχει εντελώς διαφορετικό ύφος ?

Έχει γίνει κυρίαρχη ιδεολογία της χώρας ένας φτηνός – γηπεδικός τσαμπουκάς επί παντός επιστητού και το βλέπει κανείς παντού στον δρόμο, στις προσωπικές επαφές, στην πολιτική συζήτηση, όλοι είναι έτοιμοι να ορμήξουν στους υπόλοιπους πιστεύοντας ότι ειναι μονίμως αδικημένοι όπως άλλωστε έχουμε μάθει ότι είναι εδώ και αιώνες αυτή η χώρα .

Το συνονθύλευμα αυτό βρίσκετα παντού , δεν έχει πολιτική ιδεολογία, εκφράζεται εξίσου άνετα από όλα τα κόμματα και σπρώχνει συνειδητά στην άκρη κάθε αντίθετη φωνή, κάθε λογική ερώτηση που μπορεί να έχει κάποιος για όλα τα παραπάνω, σε μια σιωπηλή απάθεια.