Ευκλ. Τσακαλώτος στην επιστολή αποχώρησής του: «Θα υπηρετήσω τη ριζοσπαστική Αριστερά εκτός του ΣΥΡΙΖΑ»

«Είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην επιστολή που επρόκειτο να καταθέσει σήμερα Δευτέρα στον πρόεδρο της Βουλής για την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτικής Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένου όμως ότι έχει ήδη κατατεθεί η επιστολή του προέδρου της ΚΟ του κόμματος Σωκράτη Φάμελλου, διαδικαστικά πλέον η κατάθεση της επιστολής του κ. Τσακαλώτου θα ήταν εκ του περισσού και στην Ολομέλεια της Βουλής θα αναγνωστεί μόνο η επιστολή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Αναλυτικά η επιστολή Τσακαλώτου:

«Αγαπητέ Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με εκτίμηση, Ευκλείδης Τσακαλώτος».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασελάκης προχώρησε στην αποπομπή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα, κάτι που γνωστοποιήθηκε με επιστολή του προέδρου της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλου στον πρόεδρο της Βουλής.

«Με την παρούσα επιστολή, σας ενημερώνω ότι η βουλευτής κα Πέτη (Θεοπίστη) Πέρκα και ο βουλευτής κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος κατόπιν των δηλώσεων αποχώρησής τους του από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ τίθενται εκτός της ΚΟ» αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.