Εμ. Μακρόν για Γάζα: «Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί επιθυμούν την άμεση ανθρωπιστική παύση των εχθροπραξιών»

«Η άμεση ανθρωπιστικού χαρακτήρα παύση των εχθροπραξιών και η προετοιμασία μιας πραγματικής κατάπαυσης πυρός που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας βρίσκουν σύμφωνους όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή» δήλωσε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη του Παρισιού για τη Γάζα ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εκτιμήσει πως οι άμεσες οικονομικές ανάγκες για την λωρίδα της Γάζας ανέρχονται σε 1,2 δισ. δολάρια, η γαλλική συνεισφορά θα αυξηθεί από τα 20 εκατομμύρια ευρώ στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα επισήμανε ότι η χώρα του θα εξακολουθήσει να παρέχει ιατρική βοήθεια με όλα τα μέσα.

Τέλος, ο Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε στο πλαίσιο της διάσκεψης να αποφασιστεί η δημιουργία μίας γενικής γραμματείας, η οποία θα συντονίσει τη βοήθεια που παρέχουν τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί ούτως ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματική.