Συμφώνησε σήμερα το Συμβούλιο των Υπουργών της Ε.Ε. στην παράταση έως το τέλος του 2027 ενός μεταβατικού μέτρου που θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να συνεχίσουν να επωφελούνται από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη μίσθωση πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, έως ότου τεθεί σε λειτουργία ένας μελλοντικός, μόνιμος πυροσβεστικός στόλος της Ε.Ε.
Το 2019 το rescEU δημιουργήθηκε ως αποθεματικό ευρωπαϊκών ικανοτήτων πολιτικής προστασίας που παρεμβαίνει για να βοηθήσει τα κράτη-μέλη να προστατεύσουν τους πολίτες όταν καταστροφές, όπως οι πυρκαγιές, υπερβαίνουν τις υπάρχουσες ικανότητες αντίδρασης. Αυτές οι ικανότητες του μηχανισμού rescEU περιλαμβάνουν ένα στόλο πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων.
Για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση μέχρι την πλήρη διαθεσιμότητα του πυροσβεστικού στόλου rescEU, η Επιτροπή μπορεί για μεταβατική περίοδο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 να παράσχει χρηματοδότηση στα κράτη-μέλη για τη μίσθωση πυροσβεστικών αεροπλάνων.
Δεδομένου ότι η αγορά αεροσκαφών υψηλής εξειδίκευσης δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2024, έπρεπε να παραταθεί η μεταβατική περίοδος για την ενοικίαση αεροπλάνων και ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης.
Η απόφαση θα δημοσιευτεί πλέον στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε. και θα τεθεί σε ισχύ την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή της.
* Tα παραπάνω σχόλια μπορείτε να τα διαβάσετε πρώτοι στο viber του mikrometoxos.gr
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
Ακολουθήστε το mikrometoxos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


