Δ. Κουτσούμπας: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στη Βιομηχανία Ζάχαρης

01.04.2016 16:51

Σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζάχαρης, τόνισε ότι το κόμμα του στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη Βιομηχανία Ζάχαρης.

Σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό δελτίο του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα για την έλλειψη χρηματοδότησης και την ανησυχία τους για την πορεία των εργοστασίων. Η εταιρεία οφείλει πολλά χρήματα στους τευτλοκαλλιεργητές, με αποτέλεσμα να διστάζουν να καλλιεργήσουν, φοβούμενοι ότι δεν θα πληρωθούν ούτε για τη φετινή παραγωγική περίοδο. Έχουν αμφιβολίες για το τι θα κάνει η κυβέρνηση, η οποία όμως έχει αναθέσει το πρόβλημα αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς. Τόνισαν τους φόβους τους για επικείμενες απολύσεις και ζήτησαν τη στήριξη του κόμματος και σε μια τέτοια εξέλιξη.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ βλέπει το συγκεκριμένο ζήτημα από την πλευρά του τι συμφέρει τους εργαζόμενους, τους αγρότες τευτλοπαραγωγούς και ευρύτερα τον λαό, ως καταναλωτή, και όχι τι συμφέρει την καπιταλιστική κερδοφορία. Τους επεσήμανε ότι οι παραγωγικές δυνατότητες στην Ελλάδα είναι τεράστιες και η καλλιέργεια των τεύτλων αναδεικνύει ότι η πρωτογενής παραγωγή -που όλοι κόπτονται- είναι υποταγμένη στη βιομηχανία, στις τράπεζες, στους επιχειρηματικούς ομίλους και στις δεσμεύσεις με την ΕΕ. Η παραγωγή των τεύτλων στην Ελλάδα και τα εργοστάσια ζάχαρης μπορούν να εξασφαλίσουν πλήρη αυτάρκεια της χώρας μας σε ζάχαρη και να μη γίνονται εισαγωγές προϊόντων τα οποία μπορούν και παράγονται στην Ελλάδα. Οι συνέπειες από το κλείσιμο των εργοστασίων αφορούν και την αγροτιά και κυρίως τους εργαζόμενους και από ένα τέτοιο ενδεχόμενο επιπλέον θα αυξηθεί το πρόβλημα των εισαγωγών στην Ελλάδα, άρα και το πρόβλημα της τιμής της ζάχαρης. Η κυβέρνηση επομένως έχει πλήρη ευθύνη για το ποιες θα είναι οι εξελίξεις.

Τέλος τους διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα τους και τους ενημέρωσε ότι το κόμμα, μόνο μέσα στο 2016, έχει κάνει 2 επίκαιρες ερωτήσεις για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζάχαρης αποτελείτο από τους: Βαρκάκη Χριστόδουλο, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζάχαρης Ελλάδος, Αγαπίου Ηλία, Πρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων Αποφοίτων ΤΕΙ ΟΕΒΖΕ, Μπιμπισίδη Ευάγγελο, Πρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων Εργοστασίου Ορεστιάδας και Γραμματέα της ΟΕΒΖΕ και Στράντζαλη Στέργιο, Πρόεδρο Εργαζομένων Εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας. Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμη ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014