Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: 6,5% μπροστά η ΝΔ – Ποιοι μένουν εκτός – Ποιος αρχηγός είναι ο δημοφιλέστερος

Προβάδισμα 6,5% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, η Χρυσή Αυγή 6%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ένωση Κεντρώων και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%. Εκτός Βουλής μένει το Ποτάμι που συγκεντρώνει 2%, όσο και η Λαϊκή Ενότητα.
Σε περίπτωση απώλειας πλειοψηφίας στη Βουλή, το 42% προκρίνει ως καλύτερη λύση την οικουμενική κυβέρνηση με άλλο πρόσωπο, το 25,5% ζητεί την παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στον πρωθυπουργικό θώκο και το 22% θέλει εκλογές.
Την ίδια ώρα, το 80,5% εκτιμά πως η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να μας βγάλει από το μνημόνιο, το 11,5% θεωρεί πως θα τα καταφέρει, και το 3% εκτιμά πως η κυβέρνηση δεν θα βγάλει την τετραετία.
Κάτω από τη βάση βαθμολογεί την κυβέρνηση το 87% των ερωτηθέντων, την ώρα που μόλις το 6,5% εμφανίζεται ικανοποιημένο.
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Βασίλης Λεβέντης με 27% θετικές, απόψεις, και ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης 25,5%, ο Αλέξης Τσίπρας με 23%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 17,5%, η Φώφη Γεννηματά με 14%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 13%, ο Πάνος Καμμένος με 12,5%, και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 5%.
Την ίδια ώρα, η μεγάλη πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 53% εκτιμά πως η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προσφυγικό, την ώρα που το 34% εμφανίζεται ικανοποιημένο.
Ως προς την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, το 53,5% τη θεωρεί αρνητική εξέλιξη, ενώ το 34% θετική.
Ως προς τις αντιδράσεις των αγροτών στο ασφαλιστικό και τις κινητοποιήσεις τους, το 54% τις θεωρεί δίκαιες, αλλά εκτιμά πως δεν πρέπει να κλείνουν τους δρόμους. Το 24,5% τις θεωρεί δίκαιες και συμφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων, ενώ το 17,5% εκτιμά πως η αντίδραση των αγροτών ήταν άδικη.
Συνολικότερα ως προς το ασφαλιστικό το 67% θεωρεί πως η πρόταση της κυβέρνησης βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, το 19% προς τη σωστή, ενώ το 8,5% απαντά πως δεν είναι ενήμερο.