ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. το 52% των Βρετανών

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. το 52% των Βρετανών

Σκληρή «μάχη» θα χρειαστεί να δώσει μέχρι το δημοψήφισμα του Ιουνίου ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα τεσσάρων μονάδων στους υποστηρικτές του Brexit.

  • Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας «The Independent» από την εταιρία ORB, δείχνει ότι το 52% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πριν από ένα μήνα, το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 48%. «Από τον περασμένο μήνα έχουμε καταγράψει μία μετατόπιση της κοινής γνώμης υπέρ του Brexit» επισήμανε ο Τζόνι Χιλντ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ORB International σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο δημοφιλής δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι αψηφά τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ωστόσο το 60% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του ORB δήλωσε ότι η απόφαση του Τζόνσον πιθανόν δεν συνέβαλε περισσότερο στην ψήφο τους υπέρ του Brexit.

Το 26% δήλωσε ότι η απόφαση του Τζόνσον κατέστησε πιο πιθανή την ψήφο τους υπέρ της εξόδου από την ΕΕ. Το 50% των ερωτηθέντων σημείωσε επιπλέον ότι η οικονομία είναι σημαντικότερο θέμα από τη μετανάστευση όταν κλήθηκαν να διευκρινίσουν με τι κριτήρια θα ψηφίσουν ενώ το 37% διαφώνησε.

Η δημοσκόπηση της ORB διεξήχθη σε δείγμα 2.014 ενηλίκων σε Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία μέσω διαδικτυακής ψήφου.