Δεκτή έκανε ο Τσίπρας την παραίτηση Σγουρίδη – Ποιο είναι το… φαβορί για τη διαδοχή

Δεκτή έγινε από τον Πρωθυπουργός, μετά από έξι ημέρες, η παραίτηση που υπέβαλε ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σύμφωνα με το Μαξίμου.

Σε επιστολή του ο κ. Σγουρίδης ευχαριστεί τον κ. Τσίπρα και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, τοποθετώντας τον στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και προσθέτει “τίμησα την επιλογή τους, καταθέτοντας, καρδιά, ψυχή και έργο”.

“Συνεχίζω και στηρίζω την κυβέρνηση αυτή γιατί πιστεύω πως είναι η μόνη ελπίδα του λαού για την έξοδο της χώρας από την ηθική και οικονομική κρίση που την μαστίζει. Είναι η μόνη ελπίδα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας” προσθέτει ο κ. Σγουρίδης, καταλήγοντας στην επιστολή του “για να μην γίνω εμπόδιο σ’ αυτή την ελπίδα, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, έθεσα την παραίτησή μου στην διάθεση του πρωθυπουργού και τον ευχαριστώ που την έκανε δεκτή”.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την θέση του κ. Σγουρίδη προαλείφεται η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τον σάλο που είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του κ. Σγουρίδη, λίγο πριν αναχωρήσει για την Σύνοδο Κορυφής, είχε αρκεστεί να διαμηνύσει ότι θα ασχοληθεί με το θέμα όταν επιστρέψει από τις Βρυξέλλες. Σε σύσκεψη με συνεργάτες του απόψε στο Μαξίμου ανακοίνωσε την απόφασή του να κάνει δεκτή την παραίτηση Σγουρίδη.