ΔΕΔΔΗΕ…έξυπνοι μετρητές και πεδίο δράσης λαμπρό με επενδύσεις ύψους 1,5 δισ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. την επόμενη πενταετία για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, την εγκατάσταση αυτοματισμών, την μείωση του χρόνου αποκατάστασης των βλαβών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Νίκο Χατζηαργυρίου …. Αυτά διαβάζαμε πριν λίγους μήνες στο www.dikaiologitika.gr

Στόχος των επενδύσεων, μεταξύ άλλων, είναι οι περισσότερες εργασίες να γίνονται εξ αποστάσεως, χωρίς δηλαδή ο πελάτης να χρειάζεται να μεταβαίνει στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνεται και η πιλοτική εγκατάσταση 170.000 έξυπνων μετρητών σε περιοχές της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, τη Μυτιλήνη, τη Λευκάδα και την Ξάνθη, με δυνατότητες για τηλεχειρισμό και τηλεμέτρησης της κατανάλωσης, αλλά και εφαρμογή διαφορετικών τιμολογίων στη διάρκεια του 24ώρου.

Ο σχετικός διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να κατακυρωθεί στα μέσα του 2016. Ο σχεδιασμός του ΔΕΔΔΗΕ περιλαμβάνει και την ανάπτυξη έξυπνων δικτύων πιλοτικά σε ένα μη διασυνδεδεμένο νησί με στόχο να επιτευχθεί η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών κατά 60% τουλάχιστον από ανανεώσιμες πηγές με αξιοποίηση και της σύγχρονης τεχνολογίας στις μπαταρίες.

Ο Νίκος Χατζηαργυρίου είχε διαβεβαιώσει ότι το επενδυτικό πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί χωρίς αύξηση των τελών δικτύου που πληρώνουν οι καταναλωτές. Αντίθετα θα υπάρξει εξοικονόμηση πόρων, ενώ δεν αποκλείεται και η συγχρηματοδότηση επενδύσεων με ιδιώτες με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ.