Γ. Μουζάλας: Οι πρόσφυγες πιστεύουν ότι θα φύγουν από την Ελλάδα

Ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ  ότι οι πρόσφυγες πιστεύουν ότι θα φύγουν από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα μας και για αυτό δεν προσπαθούν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

Χαρακτηριστικά σημείωσε, πως οι οικογένειες προσφύγων στη χώρα μας δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία, αν και η ελληνική πολιτεία έχει μεριμνήσει για τη λειτουργία σχολικών αιθουσών.

Επισήμανε την ύπαρξη στη χώρα μας περίπου 1.000 ασυνόδευτων ανηλίκων, για τους οποίους, για τις ηλικίες κάτω των δέκα ετών,  η Αθήνα έχει ζητήσει από την Ε.Ε. να τους δεχτούν σε άλλες χώρες, ανεξάρτητα από το αν προέρχονται από τη Συρία ή άλλη χώρα.

Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές, σχολίασε ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία βοήθησε στη μείωση των αφίξεων, διευκρινίζοντας ότι ο ρόλος του απαιτεί να ανησυχεί διαρκώς, όχι μόνο για τη μελλοντική στάση της τουρκικής πλευράς, αλλά και για τις ενέργειες της Ευρώπης.

Όπως ο ίδιος διευκρίνισε, δεν ενδιαφέρεται να κάνει πολιτική καριέρα. Το μόνο που θέλει είναι να τιμήσει την Ελλάδα και όσους τον εμπιστεύτηκαν για την υλοποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας.