Γιατί δεν πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου με ζεστό νερό – To μαξιλάρι σου έχει ημερομηνία λήξης: Πότε πρέπει να το αλλάξεις!

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρωινά λάθη που μπορείς να κάνεις!

Το ξέρουμε. Το να ξυπνάς το πρωί και να ρίχνεις στο πρόσωπό σου κρύο νερό δεν είναι και το καλύτερό σου για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Ωστόσο για την επιδερμίδα σου το να ανοίγεις το ζεστό νερό δεν είναι μία καλή τακτική.

Συγκεκριμένα, είναι κάτι πολύ κακό. Ενώ οι ακραίες θερμοκρασίες μπορούν να διαταράξουν την ευαίσθητη επιδερμίδα, το ζεστό νερό την αφυδατώνει. Και όχι δεν θέλεις να έχεις ένα ξεραμένο δέρμα.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς χλιαρό προς το κρύο νερό. Πρωί και βράδυ.

 

Για έναν καλό ύπνο εκτός από το στρώμα σημαντικό ρόλο παίζει και το μαξιλάρι.

To μαξιλάρι σου έχει ημερομηνία λήξης: Πότε πρέπει να το αλλάξεις!

Γι’  αυτό όταν βρούμε το κατάλληλο μαξιλάρι δύσκολα το αποχωριζόμαστε.

Όμως, όπως όλα τα προϊόντα, έτσι και τα μαξιλάρια έχουν ημερομηνία λήξης. Ακόμα και όταν δεν αναγράφεται οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρέπει να αντικαθίστανται κάθε χρόνο!

Το ιδεώδες, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, είναι να αλλάζουμε μαξιλάρι κάθε 6 μήνες έως το αργότερο 2 χρόνια. Τη διετία συνιστά και το Συμβούλιο Ύπνου της Βρετανίας.

Και αυτό γιατί τα μαξιλάρια από υλικά που δεν πλένονται πρέπει να αντικαθίστανται. Ο ύπνος σε πολυκαιρισμένα μαξιλάρια γεμάτα με σκόνη και ακάρεα μπορεί να προκαλέσει σπυράκια, έκζεμα, αλλεργίες (π.χ. αλλεργική ρινίτιδα) ή να επιδεινώσει τις κρίσεις άσθματος.

 Μάλιστα εκτιμάται ότι τα δύο τρίτα των πασχόντων από αλλεργίες έχουν αυξημένη ευαισθησία στα ακάρεα της οικιακής σκόνης, τα οποία ζουν στα κλινοσκεπάσματα και στα χαλιά του σπιτιού.

Όσον αφορά τα μαξιλάρια που πλένονται, συστήνεται να απολυμαίνονται τουλάχιστον στους 60° C και να σιδερώνονται.

Όπως έχει προκύψει από έρευνες σχεδόν το 70% των ανθρώπων θέλει τα μαξιλάρια να είναι άνετα και μαλακά, δεν τα αντικαθιστά όμως εύκολα και τα κρατάει πολύ περισσότερο από όσο πρέπει.

 

ladylike.gr