«Γελοιότητες» απαντούν κύκλοι του Μπούρα για τις καταγγελίες Κοτζιά για τη λίστα Μπόργιανς

«Είναι γελοιότητες», απαντούν… κύκλοι του Κώστα Μπούρα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και στις καταγγελίες ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αρνηθεί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Βάλτερ Μπόργιανς για να παραλάβει το CD με έλληνες φοροφυγάδες.

Ειδικότερα, κύκλοι του πρώην διευθυντή του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, αναφέρουν πως: «Αυτά είναι γελοιότητες» και συνέχιζαν λέγοντας πως «ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον κ. Παπαχελά είχε δηλώσει ότι την λίστα την πήρε στα χέρια του την άνοιξη του 2015».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η επίμαχη λίστα που μέμφεται στα έγγραφα που παρουσίασε ο κ. Κοτζιάς, δεν αναφερόταν σε έλληνες, αλλά σε γερμανούς φοροφυγάδες.

Σε ότι αφορά την ευγενική άρνηση, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα newpost.gr, κύκλοι του κ. Μπούρα τονίζουν πως αυτή αναφερόταν σε παροχή τεχνικής βοήθειας και απορρίφθηκε διότι αυτό το θέμα δεν είναι αρμοδιότητα ενός κρατιδίου (ο κ. Μπόργιανς είναι υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας), αλλά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».