Γάζα: Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού και το νότιο τμήμα της Λωρίδας

Tην πόλη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σφυροκοπά ο ισραηλινός στρατός, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της χώρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας «Times of Israel», πλήττονται εγκαταστάσεις στην πόλη που ο ισραηλινός στρατός θεωρεί πως ανήκουν στη Χαμάς.

Νωρίτερα δεκάδες άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μηχανήματα έργου θεάθηκαν να κινούνται προς αυτή, κατά πληροφορίες του Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές Κυριακή ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του σε «όλους τους τομείς» της Λωρίδας της Γάζας, εν μέσω διεθνών εκκλήσεων για την προστασία των Παλαιστίνιων αμάχων. Οργανώσεις αρωγής χαρακτηρίζουν «αφόρητες» τις συνθήκες για τους άμαχους στον μικρό παλαιστινιακό θύλακο των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το Ισραήλ έπληξε θέσεις στον Λίβανο απ’ όπου λέει πως εκτόξευσε ρουκέτες η Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε ξανά θέσεις του σιιτικού ένοπλου κινήματος Χεζμπολάχ στο έδαφος του Λιβάνου, ανταποδίδοντας εκτοξεύσεις ρουκετών: «Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν θέσεις εκτόξευσης, τρομοκρατικές υποδομές και στρατιωτικό κτιριακό συγκρότημα σε απάντηση στις εκτοξεύσεις (ρουκετών) από τον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ… Επιπλέον, ανταποδίδοντας εκτόξευση από τον Λίβανο εναντίον της περιοχής Ζαρίτ, στο βόρειο Ισραήλ, ο ισραηλινός στρατός έπληξε το σημείο από όπου έγινε… Προκειμένου να εξαλειφθεί απειλή, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν μερικές ακόμη τοποθεσίες (σ.σ.: στην επικράτεια του Λιβάνου)».

Νωρίτερα, οι δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι τρία μέλη τους τραυματίστηκαν ελαφρά σε επίθεση. Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της ανέλαβε την ευθύνη για τα πλήγματα εναντίον των στρατιωτών και άλλων στόχων.