Γάζα: Παράταση της εκεχειρίας για άλλη μία ημέρα – Μία νεκρή και οκτώ τραυματίες σε επίθεση στην Ιερουσαλήμ

Μερικά λεπτά προτού εκπνεύσει η ισχύς της ανακωχής του Ισραήλ με τη Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την παράτασή της για ακόμη μία ημέρα, προκειμένου «να συνεχιστούν οι προσπάθειες των μεσολαβητών για την απελευθέρωση ομήρων».

Λίγο αργότερα, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να παραταθεί για έβδομη ημέρα η ανακωχή με τον στρατό του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που εφαρμόζεται από την περασμένη Παρασκευή.

Το Κατάρ επιβεβαιώνει την παράταση της ανακωχής ως αύριο Παρασκευή

«Η ανακωχή του Ισραήλ και της Χαμάς παρατάθηκε για μια μέρα, ως αύριο Παρασκευή» επιβεβαίωσε το Κατάρ, η χώρα που διαδραματίζει ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στα μέρη με αιγυπτιακή και αμερικανική υποστήριξη, μερικά λεπτά αφού τυπικά εξέπνευσε η ισχύς της εξαήμερης «ανθρωπιστικής παύσης» των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας .

«Η παλαιστινιακή και η ισραηλινή πλευρά συμφώνησαν να παρατείνουν την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας για μια επιπλέον ημέρα» ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος της διπλωματίας του εμιράτου του Κόλπου Ματζίντ αλ Ανσάρι.

Μία νεκρή και οκτώ τραυματίες σε επίθεση στην Ιερουσαλήμ

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά, σε επίθεση χθες Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων, κάνοντας λόγο για επίθεση με πυροβόλο όπλο κοντά σε στάση λεωφορείου στην περιοχή Ραμότ.

Η αστυνομία του Ισραήλ επεσήμανε από την πλευρά της ότι οι δύο δράστες της επίθεσης «εξουδετερώθηκαν επί τόπου».