Από το «ηλίθιε» της Αυγής στον Σαμαρά στο «ηλίθιε» του Schaeuble στον Τσίπρα ή από το Μνημόνιο 2 στο Μνημόνιο 3

Από το «ηλίθιε» της Αυγής στον Σαμαρά στο «ηλίθιε» του Schaeuble στον Τσίπρα ή από το Μνημόνιο 2 στο Μνημόνιο 3

Ο ελληνικός λαός βλέπει ηλίθιους αλλά φως δεν βλέπει…. Η προσβλητική και απαξιωτική λέξη ηλίθιος δεν είναι πρωτόγνωρη.

Στις 3 Μαρτίου του 2013 η εφημερίδα Αυγή σε πρωτοσέλιδο άρθρο της ανέφερε «είναι το μνημόνιο ηλίθιε» στέλνοντας ένα μήνυμα στο καταστροφικό δεύτερο μνημόνιο του Σαμαρά.
Ο τίτλος σίγουρα βαρύς έως προσβλητικός αλλά το γεγονός είναι ότι η Αυγή είχε δίκιο υπό την έννοια ότι ο Σαμαράς εφάρμοσε ένα καταστροφικό μνημόνιο για την εθνική οικονομία και τον κοινωνικό ιστό.
Η λέξη ηλίθιος περίπου 3 χρόνια μετά επανέρχεται στο πολιτικό προσκήνιο.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble στο Davos στις 21 Ιανουαρίου του 2016 σε πάνελ μαζί με τον Τσίπρα τον έλληνα πρωθυπουργό είπε μεταξύ άλλων «ηλίθιε». Ο γερμανικός τύπος μάλιστα ξεσπάθωσε εναντίον της Ελλάδος και του Τσίπρα κάνοντας λόγω για περίγελο. Πως ένας πρωθυπουργός βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με ένα υπουργό Οικονομικών εχθρικά διακείμενο είναι ένα θέμα, αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι το προφανές ότι ο Schaeuble χλευάζει τον έλληνα πρωθυπουργό αλλά κάτι βαθύτερο.
Οι Γερμανοί θέλουν να απαξιώσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν να την εξευτελίσουν. Όμως μεταξύ του ηλίθιε της Αυγής στον Σαμαρά στο ηλίθιε του Schaeuble στον Τσίπρα, ο έλληνας από το μνημόνιο 2 πέρασε στο προσβλητικό, απαράδεκτο και θνησιγενές μνημόνιο 3 χωρίς να βλέπει φως στο τούνελ.
Ο ελληνικός λαός βλέπει ηλίθιους αλλά φως δεν βλέπει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως διαφαίνεται δεν θα το πληρώσει μόνο από τον ελληνικό λαό που είπε πολλά και έκανε τα ακριβώς αντίθετα… Αλλά θα το πληρώσει από τον εκδικητικό Schaeuble ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί να επαναφέρει το Grexit θέλοντας να στείλει στα τάρταρα της ιστορίας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Embedded image permalink

www.bankingnews.gr