Απο φοίτητριες… ιερόδουλες

Τίνει να γίνει μάστιγα η εκμετάλλευση των κοριτσιών που προσπαθούν να πάρουν ένα πτυχίο με στόχο να αποκτήσουν ένα καλύτερο μέλλον ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν τόσο σαν άνθρωποι, αλλά και να αποκτήσουν οικονομική ευμάρεια. Θύμα αυτού του ονείρου πέφτουν πολλές φοιτήτριες που ξεκινούν για σπουδές στην Αυστραλία, αλλά καταλήγουν να εξασκούν το “αρχαιότερο” επάγγελμα εξαιτίας της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσίευσε το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Εγκληματολογίας, περίπου οι μισές από τις ξένες ιερόδουλες της Αυστραλίας φτάνουν στη χώρα ως φοιτήτριες, αλλά στρέφονται στην πορνεία επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα δίδακτρα ούτε στο υψηλό κόστος διαβίωσης.

Παρόλο που πολλές μελέτες έχουν καταδείξει ότι σε πολιτείες όπως η Νέα Νότια Ουαλία, όπου η πορνεία είναι νόμιμη, οι ξένες φοιτήτριες καταφεύγουν συχνά στην πορνεία ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα των σπουδών τους, αυτή είναι η πρώτη έκθεση που μελετά σε βάθος τις εμπειρίες αυτών των γυναικών.

Όπως αποκαλύπτει η μελέτη, η πλειοψηφία των γυναικών αυτών προέρχεται κυρίως από τη Νοτιοανατολική Ασία, δεν γνωρίζει καλά αγγλικά (πράγμα που δυσχεραίνει την εύρεση άλλου είδους εργασίας για να συντηρηθούν) ενώ πολλές από αυτές τις φοιτήτριες έχουν και παιδιά.

«Δεδομένου του μεγάλου ποσοστού των συμμετεχόντων στην έρευνα που ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους από την πορνεία για να ξεπληρώσουν χρέη από τις σπουδές τους… μπορεί κανείς να συμπεράνει με βεβαιότητα ότι τα άτομα αυτά που εγγράφηκαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία είχαν ως πραγματικό στόχο να σπουδάσουν και όχι να ασχοληθούν με την πορνεία», αναφέρει χαρακτηριστικά η μελέτη.