Αλλάζει τις επόμενες ημέρες το σκηνικό του καιρού, έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει τις επόμενες ημέρες το σκηνικό του καιρού, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έρχονται βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές να είναι έντονα.
Για αύριο, Τρίτη (01/03/2016) προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Αρχικά νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.AdTech Ad
Στην Αττική λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και πάλι από το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά νότιοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη (02/03/2016) αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ σταδιακή βελτίωση στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά.
Την Πέμπτη 03-03-2016 στα ανατολικά και νότια αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα ανατολικά.
Την Παρασκευή 04-03-2016 νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά και βόρεια.
Το Σάββατο 05-03-2016 και την Κυριακή 06-03-2016 ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο το πρωί του Σαββάτου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.