Έτσι θα γίνετε εκατομμυριούχοι πριν τα 65

Το να γίνει κάποιος εκατομμυριούχος είναι από τα πλέον συνηθισμένα όνειρα που δείχνουν ακατόρθωτα για τον μέσο άνθρωπο. Είναι όμως αλήθεια αυτό: Το κόλπο είναι στην σωστή εκκίνηση της… επένδυσής σας και το όνειρο μπορεί να γίνει πιο σύντομα πραγματικότητα από όσο νομίζατε.

«Το να γίνετε πλούσιοι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα θέμα αφοσίωσης και προσκόλλησης σε μια συστηματική αποταμίευση και σε ένα επενδυτικό σχέδιο», γράφει στο βιβλίο του «Τα έξυπνα ζευγάρια καταλήγουν πλούσιοι», ο οικονομικός σύμβουλος David Bach.

Για να επιβεβαιώσει αυτή του την άποψη, ο Bach δημιούργησε ένα διάγραμμα που δείχνει λεπτομερώς πόσα χρήματα θα πρέπει να εξοικονομείτε κάθε μέρα προκειμένου να έχετε 1 εκατομμύριο δολ. όταν θα είστε 65 ετών, με την προϋπόθεση να ξεκινήσετε με μηδέν δολάρια και με μια ετήσια απόδοση της τάξης του 12%.

Το Business Insider ανασύνταξε το διάγραμμα του Bach, υπολογίζοντας χαμηλότερα ποσοστά απόδοσης: 3%, 5% και 8%.

Ενώ οι αριθμοί στο γράφημα δεν είναι ακριβείς (για λόγους απλότητας, δεν λαμβάνεται υπόψιν ο αντίκτυπος των φόρων), αυτό θα σας δώσει μια καλή ιδέα για το πώς μερικά έξτρα δολάρια κάθε μέρα, μπορούν να κάνουν μια τεράστια διαφορά μακροπρόθεσμα, ειδικά αν ξεκινήσετε την εξοικονόμηση σε νεαρή ηλικία.

Την επόμενη φορά που θα επιθυμήσετε έναν καφέ ή ένα λαχταριστό fast food, σκεφτείτε αυτό το διάγραμμα και αφήστε αυτά τα μετρητά για αποταμίευση.

daily savings to one million dollars