Ένα βήμα πιο κοντά στο ενδεχόμενο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών η Κρήτη

Ένα βήμα πιο κοντά στο ενδεχόμενο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών η Κρήτη, ενδεχόμενο που διχάζει και προβληματίζει τους πολίτες.

Φουντώνουν τα σενάρια για επικείμενη εμπλοκή και της Κρήτης στο προσφυγικό ζήτημα καθώς παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι Κρήτη και Πελοπόννησος εξαιρούνται από τον αρχικό σχεδιασμό, ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας εξήγγειλε την Τετάρτη από την Τρίπολη τη  διαμόρφωση τριών κέντρων φιλοξενίας στη συγκεκριμένη περιοχή. Κίνηση που αναιρεί ουσιαστικά την εξαίρεση οποιασδήποτε περιοχής από το σχέδιο διασποράς προσφύγων και μεταναστών.

«Θα φιλοξενήσουμε πρόσφυγες παντού», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που προέκυψε από τις δηλώσεις του κ. Βίτσα στην Τρίπολη. Ενδεχόμενο που όπως φαίνεται διχάζει και προβληματίζει τους πολίτες που φοβούνται εμπλοκή με φόντο την τουριστική περίοδο.

 

Δέσμευση χώρου στο παλιό Ψυχιατρείο Χανίων

Στο ερώτημα αν μετά την Πελοπόννησο έρχεται η ώρα τη Κρήτης η απάντηση φαντάζει αυτονόητη από τη στιγμή που το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για τη δέσμευση χώρου στο παλιό Ψυχιατρείο Χανίων για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας. Η δομή θα έχει περιορισμένη δυναμική περίπου 300 ατόμων όπως ανέφερε ο κ. Βίτσας σε νεώτερη επικοινωνία που επεδίωξε ο  Δήμαρχος Χανίων ο οποίος εισέπραξε τη διαβεβαίωση ότι ο σχεδιασμός υφίσταται  σε προληπτική βάση.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

http://www.triklopodia.gr/