Έκλεισε το deal, για την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων!

Ένα από τα μεγαλύτερα και ανταποδοτικότερα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις project, αυτό της κατασκευής και ολοκλήρωσης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, μετά από πολυετείς καθυστερήσεις, «παγώματα» και… προεκλογικές επανεκκινήσεις, βαίνει προς το οριστικό του τέλος, καθώς κατασκευαστές και κυβέρνηση ήρθαν σε συμφωνία και για τους τρεις μεγάλους οδικούς άξονες.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το υπουργείο Υποδομών και οι κοινοπραξίες των οδικών αξόνων Κορίνθου-Πάτρας-Τσακώνας, (Ολυμπία Οδός), Ιονίας Οδού και Ε65, μετά από εντατικές διαβουλεύσεις, ήρθαν σε νέα συμφωνία, βρίσκοντας φόρμουλα συνεργασίας, με στόχο να ολοκληρωθούν τα χρονίζοντα έργα και να δοθούν όλα τα τμήματα των αξόνων αυτών σε κυκλοφορία.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν πρόκειται για νέες συμβάσεις, αλλά για τροποποιήσεις των υφιστάμενων, που αντιμετωπίζουν με ρεαλιστικό τρόπο τα υπάρχοντα προβλήματα κάθε μορφής, με στόχο να μην παραμένει ανοιχτή αυτή η πληγή, που ζημιώνει όλους, αλλά πρωτίστως την ίδια τη χώρα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τέτοιας έκτασης και σπουδαιότητας έργα υποδομών έχουν ευθεία αναπτυξιακή διάσταση, ενώ ταυτόχρονα η επανεκκίνηση και των τριών οδικών αξόνων δημιουργεί και πάλι νέες πολύτιμες θέσεις εργασίας.

Στο νέο deal, μεταξύ υπουργείου Υποδομών και Κοινοπραξιών, περιλαμβάνεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των ημιτελών σήμερα έργων και στους τρεις προαναφερόμενους οδικούς άξονες, μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2017, με κάλυψη πρόσθετων εργασιών, αλλά και πριμ επιτάχυνσής τους!

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς τα μεγάλα έργα και ειδικότερα εν προκειμένω οι αυτοκινητόδρομοι, αποτελούν ζωτικής σημασίας υποδομές, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους μεταφοράς, στη ταχύτερη διακίνηση προϊόντων, καθιστώντας τα έτσι ανταγωνιστικότερα. Δεν είναι, δηλαδή, μόνο όφελος η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά τα οφέλη εδώ είναι πολλαπλασιαστικά.

(σ.σ.: Για να δούμε, τα ΜΜΕ που πουλάνε μόνο φόβο και καταστροφή και έχουν κάνει εσχάτως σημαία τους τα επικείμενα πρόστιμα στις κατασκευαστικές εταιρείες, θα βρουν τώρα κάτι θετικό να αναφέρουν ή να αναπαράγουν;)

http://www.sportandbusiness.gr/business/i