Άγριος καυγάς στις Βρυξέλλες μεταξύ του Γιάννη Μουζάλα και της αυστριακής ομολόγου του

Άγριος καυγάς ξέσπασε στην έκτακτη συνεδρίαση των υπ. Εσωτερικών και δικαιοσύνης της ΕΕ, που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες μεταξύ του Γιάννη Μουζάλα και της Αυστριακής ομολόγου του Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star Channel στις Βρυξέλλες, Θ.Αθανασίου, ρόλο “πυροσβέστη” στην φωτιά που άναψε μεταξύ των δύο υπουργών ανέλαβε ο Γάλλος υπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος σύμφωνα με διαρροές πήρε το μέρος της Ελλάδας στην κόντρα που διαδραματίστηκε.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο κ.Μουζάλας τόνισε πως «η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες. Οι μονομερείς ενέργειες μπορούν να γίνουν και από την Ελλάδα».

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Μουζάλα:

«Δεν θα δεχθούμε αποφάσεις χωρών, ανάμεσα στις οποίες είναι και κάποιες εκτός Ένωσης, που θεωρούν πως μπορούν να αλλάζουν την απόφαση που πάρθηκε από όλους τους αρχηγούς κρατών της Ε.Ε. που μετείχαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής. Το ζήτημα είναι εάν η Ευρώπη που θέλουμε είναι η Ευρώπη των πέντε αστυνομιών, ή η Ευρώπη των αποφάσεων και της Επιτροπής.

Θα συζητήσουμε για το πώς θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα που οι ίδιοι θέλουν να δημιουργήσουν, και αυτό αποτελεί μια ιδιορρυθμία. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες. Οι μονομερείς ενέργειες μπορούν να γίνουν και από την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί να γίνει ένας Λίβανος για την Ευρώπη, μια αποθήκη ψυχών ακόμη κι αν αυτό παίρνει τη μορφή μιας μεγάλης χρηματοδότησης».