Ψυχικά ασταθής ο δράστης του Μονάχου

Ψυχιατρική και φαρμακευτική υποστήριξη λάμβανε ο ένοπλος Ιρανογερμανός που αιματοκύλησε το εμπορικό κέντρο του Μονάχου, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της πόλης. Ο ίδιος δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία πριν από την επίθεση, δεν είχε βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, ενώ δεν είχε άδεια οπλοφορίας αν και στην επίθεση χρησιμοποίησε ένα πιστόλι τύπου Glock.

Η αστυνομία στο Μόναχο γνωστοποίησε επίσης, ότι δέχθηκε 4.310 τηλεφωνήματα σχετικά με την επίθεση μέχρι χθες τα μεσάνυχτα. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Γερμανία, αρνήθηκαν ν’ αναλάβουν τις έρευνες για την επίθεση στο Μόναχο, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα στη Βαυαρία. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι επτά από τα θύματα ήταν έφηβοι.

μόναχο επίθεση

Οι αστυνομικές αρχές γνωστοποίησαν επίσης, ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, κάποιο σημείωμα αυτοκτονίας, ενώ οι γονείς των παιδιών που βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο, ήταν ανήμποροι να βοηθήσουν την αστυνομία εξαιτίας του σοκ που είχαν υποστεί.

Το συμβάν δεν συνδέεται με τους πρόσφυγες

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βαυαρίας δηλώνει ότι η χθεσινή αιματηρή επίθεση στο Μόναχο δεν συνδέεται με τους πρόσφυγες. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο δράστης είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μόναχο, ενώ ήταν μαθητής.

Η αστυνομία γνωστοποιεί επίσης, ότι ο δράστης δεν είχε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ δε βρέθηκε κάποια απόδειξη για σχέσεις του, με το Ισλαμικό Κράτος στο δωμάτιό του. Στο δωμάτιο εντοπίστηκε βιβλίο που αναφέρονταν σε μαζικούς πυροβολισμούς.

Η σκηνή της επίθεσης είναι προσβάσιμη και πάλι, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί πότε θ’ ανοίξουν τα καταστήματα που βρίσκονται εντός του εμπορικού κέντρου OLYMPIA.

Η ανάκριση άρχισε με την αστυνομία να προσεγγίζει τους ανθρώπους που γνώριζαν τον δράστη, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά την επίθεση. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν επίσης 300 σφαίρες στο σακίδιο του ενόπλου.