Χ. Σταϊκούρας: Ο “κόφτης” έχει ήδη ενεργοποιηθεί

“Η αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου θα είναι δύσκολη αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζει τα πάντα αρκεί να μείνει στην εξουσία”, υποστηρίζει, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο Συντονιστής Οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας και υπογραμμίζει ότι ήδη παρατηρούνται καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα.

Αναφορικά με τον “κόφτη” δηλώνει ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί καθώς η κυβέρνηση “κρατάει” χαμηλά τις δαπάνες ώστε να δείξει ότι επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους. Αναφορικά με την πρόταση που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ η ΝΔ, ο Χρήστος Σταϊκούρας δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει έναν “ρεαλιστικό-τεκμηριωμένο και κοστολογημένο οδικό χάρτη” με στόχο την κοινωνική ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και την κοινωνική συνοχή.

Για τον ΕΝΦΙΑ δηλώνει ότι “7 στα 10 νομικά πρόσωπα θα πληρώσουν περισσότερο φόρο” και υπογραμμίζει ότι στόχος πρέπει να είναι η σταδιακή μείωσή του. Για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου υπογραμμίζει ότι η ΝΔ στηρίζει την θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ ωστόσο δεν παρεμβαίνει και δεν σχολιάζει τη δικαστική εξέλιξη υποθέσεων.

Για το ενδεχόμενο “πρόωρων εκλογών” δεν τις αποκλείει, καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση, το φθινόπωρο,”θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα ψεύδη και τη διαχειριστική ανεπάρκειά της”. Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Χρήστος Σταϊκούρας δηλώνει στο Πρακτορείο ότι “η ΝΔ θα καταργήσει το ‘νόμο Παππά'”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ