Χ.Α.: Oι ειδικοί σχολιάζουν γράφοντας…

OI ειδικοί σχολιάζουν γράφοντας:

Η πτωτική διάσπαση της στήριξης των 810 μονάδων αύξησε τις ρευστοποιήσεις και οδήγησε τον Γενικό Δείκτη στην επόμενη στήριξη του στην περιοχή των 750 μονάδων, επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Για την διατήρηση αυτής της στήριξης θα πρέπει ο Δείκτης να δείξει δυναμική και να επανέλθει άμεσα πάνω από τις 810 μονάδες. Σε περίπτωση αδυναμίας αντίδρασης πάνω από αυτό το επίπεδο, η διάσπαση των 750 μονάδων είναι το πιο πιθανό σενάριο, με επόμενη περιοχή στήριξης τις 650 μονάδες.

Θολό παραμένει το τοπίο για την Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά ενόψει των εκλογών και την αβεβαιότητα που προκαλεί το αποτέλεσμα τους.

Ερωτήματα για το αν προκύψει σταθερή Κυβέρνηση και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, δεν μπορούν να απαντηθούν με συνέπεια η διατήρηση ρευστότητας να είναι το ζητούμενο για τους επενδυτές.

Οι κεφαλαιοποιήσεις έχουν υποχωρήσει σημαντικά, προσφέρονται για σταδιακή δημιουργία θέσεων από μακροπρόθεσμους επενδυτές, αλλά βραχυπρόθεσμα τη θέση των θεμελιωδών έχει πάρει η πολιτική αβεβαιότητα.

“Για να γίνει αντιληπτό σε ποια επίπεδα βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης, να αναφέρουμε ότι εκτός από το 2012 (που είδαμε και το χαμηλό των 471 μονάδων) τα τρέχοντα επίπεδα τα έχουμε συναντήσει ξανά το 1993

Eνώ για τον Τραπεζικό δείκτη πρέπει να ανατρέξουμε στο 1987” αναφέρει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Print Friendly, PDF & Email
* ,