Χ.Α.: H ατζέντα της εβδομάδας

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εννεαμήνου συνεχίζονται την τρέχουσα εβδομάδα με τις κυριότερες να αφορούν τα Ελληνικά Χρηματιστήρια (17/11), Motor oil (19/11) και Lamda Development (20/11).

Στην ΕΧΑΕ η αγορά αναμένει κάποια κίνηση επιστροφής κεφαλαίου ή διανομής προμερίσματος που θα συνοδεύσει την ανακοίνωση των μεγεθών του εννεαμήνου.

Η Motoroil θα ανακοινώσει τρίμηνο με αυξημένη κερδοφορία (προ αποτίμησης αποθεμάτων) με δυνατή εσωτερική αγορά και ενισχυμένα περιθώρια διύλισης.

Στην Lamda τα έως τώρα ισχυρά δείγματα γραφής της εγχώριας λιανικής του γ’ τριμήνου αναμένεται να ενισχύσουν τις πωλήσεις των Mall ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο «από εδώ και πέρα» σε ότι αφορά την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού και στο χρονοδιάγραμμα ενεργειών μέχρι την υπογραφή της σύμβασης.

Ενώ αναμένεται την προσεχή Πέμπτη αναμένεται η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για τους προτιμητέους πλειοδότες των δύο ομάδων που αφορούν τα περιφερειακά αεροδρόμια καθώς από τους τρεις διεκδικητές οι δύο έχουν και εισηγμένο ενδιαφέρον,  με την συμμετοχή των ΜΕΤΚΑ και Ελλάκτωρ στις δύο κοινοπραξίες.

Την Παρασκευή τέλος η Fitch θα αξιολογήσει το ελληνικό χρέος και την ελληνική οικονομία χωρίς ωστόσο να αναμένονται αλλαγές στην διαβάθμιση ή τις προοπτικές ενώ την ίδια ημέρα λήγουν οι σειρές παραγώγων Νοεμβρίου για τα συμβόλαια του FTSE-25.