Χ.Α.: Χάνονται και οι 905 μονάδες, το τελευταίο προπύργιο των αγοραστών

Στις 891 μονάδες τώρα ο Γ.Δ. με πτώση 2,04% και τζίρο στα 55 εκατ. ευρώ — Πτώση 6,64% η ΤΕΝΕΡΓ, -5,08% η Folli Follie, -7,93% η ΕΥΔΑΠ!

FTSE 25: Πιέσεις σε Motor Oil -5,53%, ΟΛΠ -5,46%, Ελλάκτωρ -4,62%, ΓΕΚ Τέρνα -4,59%, Μυτιληναίος -4,35% κοκ…

Τεχνικά η αγορά δείχνει πόσο εύκολα μπορούν χαθούν επίπεδα τιμών που δεν δένουν συναλλακτικά μεταξύ τους. Μέσα σε λίγες ώρες την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης «ακύρωσε» την άνοδο τεσσάρων συνεδριάσεων πολλαπλασιάζοντας μια απόλυτα φυσιολογική διόρθωση κατοχύρωσης κερδών σε  πτώση η οποία βρήκε το σύνολο σχεδόν των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις.

Οι πωλητές δείχνουν να ελέγχουν απόλυτα την τάση, με την προσφορά να παραμένει οδηγός της κατεύθυνσης της ελληνικής αγοράς.

Με αυτά τα δεδομένα το σενάριο των νέων χαμηλών δεν άλλαξε η αντίδραση από την γρήγορη άνοδο από τις 885 μονάδες μπορεί να θεωρηθεί περαιωμένη. Τελευταίο προπύργιο των αγοραστών αποτελεί η ζώνη των 905 μονάδων από όπου ξεκίνησε η τελευταία ανοδική κίνηση.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και το σήμα του MACD αν και δεν έχει γυρίσει σε πτωτικό, έχει χάσει σε δυναμική που πιθανόν να εξαντληθεί στις επόμενες δύο ή τρεις συνεδριάσεις.

Ως εκ τούτου και με βάση τα όσα είναι ήδη γνωστά ο Γενικός  Δείκτης μετά από ένα σύντομο διάλειμμα έχει επιστρέψει στο αρνητικό μοτίβο που χαρακτηρίζει τις συνεδριάσεις από τις αρχές Σεπτεμβρίου.