Χ.Α.: Τραγικό… η εμμονή της αγοράς με τον τραπεζικό κλάδο συνεχίζεται

Η εμμονή της αγοράς με τον τραπεζικό κλάδο συνεχίζεται, καθώς πραγματοποιεί σταθερά πάνω από το 60% των ημερήσιων συναλλαγών. ΤΡΑΓΙΚΟ!!! Το ακόμα χειρότερο είναι ο εξαιρετικά μεγάλος τζίρος, ο οποίος γίνεται στα warrants, τα οποία είναι ουσιαστικά πεταμένα λεφτά (εκτός ίσως της Alpha) και για τα οποία αναζητείται μετά επιτάσεως η λογική με την οποία αποτιμώνται.

Είμαστε η μοναδική αγορά όπου διατηρείται αυτή η αρρωστημένη κατάσταση, καθώς σε όλες τις σοβαρές κεφαλαιαγορές πρωταγωνιστεί η πραγματική οικονομία. Το χειρότερο είναι ότι η κατάσταση αυτή δεν οδηγεί πουθενά, καθώς τα λεφτά πηγαίνουν στον κουβά!!!

Μεγάλο κακό κάνει ο κλάδος και στην πορεία του ΓΔ, ο οποίος έχει καταστεί εκ νέου τραπεζοβαρής. Άσχετα με την θετική έκβαση των stress tests, προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το ‘περίφημο’ μαξιλαράκι των 11,5 δισ. ευρώ του ΤΧΣ θα αποδειχτεί τουλάχιστον ανεπαρκές, αν και θα προτιμούσαμε να διαψευστούμε και μάλιστα πανηγυρικά!!!! Οπότε για να δούμε τις επιλογές που έχουμε.

Η παρούσα διόρθωση προσφέρει καταπληκτικές ευκαιρίες στα όρια του παραλογισμού, τόσο στην μικρομεσαία, αλλά και στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση. Θα επικεντρωθούμε σαν ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΣ όμως σε εταιρείες με χαμηλό ή καθόλου δανεισμό, λόγω της επικρατούσας αβεβαιότητας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…