Χ.Α.: Λίγο μετά την λήξη της συνεδρίασης κι άλλα τινά…

ΤΟ ΧΑ πριν τις τελικές δημοπρασίες είχε τον ΓΔ στις 785,26 μονάδες και στο +0,31% με τον συνολικό τζίρο της αγοράς στα 70,5 εκατ. ευρώ – Σε πακέτα 7,7 εκατ. ευρώ (ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΜΠΕΛΑ κυρίως) και ΑΝΟΔΙΚΕΣ – ΠΤΩΤΙΚΕΣ 54-50, ΣΤΑΘΕΡΕΣ 24…

 • ΜΕΤΑ από αυτές ο ΓΔ ολοκλήρωνε στις 784,17 μονάδες στο +0,17% με τον τζίρο του στα 78,27 εκατ. ευρώ. Η συνολική αξία των συναλλαγών στα 79 εκατ. ευρώ με τα ΠΑΚΕΤΑ στα 7,75 εκατ. ευρώ. ΑΝΟΔΙΚΕΣ – ΠΤΩΤΙΚΕΣ 53-54, ΣΤΑΘΕΡΕΣ 24…

ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ μπορείτε να δείτε σχεδόν ό,τι θέλετε σε πλήρη εικόνα…. Με τις ευχαριστίες μας στον δάσκαλο της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ (σχεδόν 30 χρόνια στο… κουρμπέτι είναι αυτά…)

___________________

ΣΧΟΛΙΟ – ΕΠΙΚΑΙΡΟ (Μάνος Χατζ.): Ο Γενικός Δείκτης εκτός από τις τράπεζες έχει συνεισφορά και από το μέρος των ισχυρών δεικτοβαρών μετοχών του εμποροβιομηχανικού κλάδου.

Οι μετοχές του FTSE-25 που έχουν πλέον κεφαλαιοποίηση πάνω από 1 δις ευρώ είναι 13 δίνοντας έτσι πολύ μεγαλύτερο βάθος στον δείκτη που παραδοσιακά ακολουθούν οι ξένοι επενδυτές.

Όλα τα παραπάνω έχουν φτιάξει ένα κλίμα «ευδαιμονικής αισιοδοξίας» στην πρόσφατα ασθμαίνουσα ελληνική αγορά.

 • Επισημαίνεται ωστόσο ότι μαζί με την αισιοδοξία παρατηρούνται και κάποια φαινόμενα απληστίας.
 • Πρώτα διαβάζουμε τον ισολογισμό, (προαιρετικά) ρωτάμε τον αναλυτή, στην συνέχεια κοιτάμε το διάγραμμα και μετά αγοράζουμε.
 • Η ροή αυτής της διαδικασίας εσχάτως έχει αντιστραφεί πλήρως.
 • Οι δε αναλυτές καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις τύπου: «αγόρασα την τάδε μετοχή, καλά έκανα;»

ΚΑΝΕΙΣ μας δεν κατάλαβε γιατί την… πήγαν μέχρι τα…9,8000(!) την μτχ της ΓΡΙΒ και με premium 10% και πλέον επί της NAV…

 • Kαταλάβαμε πάντως γιατί είχαμε και απότομη “βύθιση” μέχρι τα…8,6200 και το -6,9%(!) σήμερα…

AEGEAN AIRLINES: Αναφορικά με σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας στις 19 Μαΐου 2017, η Aegean Airlines Α.Ε ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η Εταιρεία πάντοτε διερευνά δυνατότητες στρατηγικών συνεργασιών και συμπράξεων οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στις εργασίες όσο και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής της.

 • Σε περίπτωση που η Εταιρεία συνάψει στο μέλλον συμφωνία αναφορικά με στρατηγική συνεργασία, ή αντίστοιχη σημαντική επιχειρηματική εξέλιξη, η Εταιρεία θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.
 • «Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν υπάρχει καμία τέτοια εξέλιξη», διαβεβαιώνει. Το δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας έκανε λόγο για επικέιμενη συμφωνία μεταξύ της Aegean και κινεζικής εταιρείας για πώληση του 25% της αεροπορικής.

H ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ: Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει την ακριβή χρηματοδότηση από τις αγορές για τα επόμενα 10 χρόνια, και να στηριχτεί στα φτηνά δάνεια του ESM και σε δικούς της πόρους εκφράζει σε συνέντευξή του ο Daniel Gros,Γερμανός οικονομολόγος και διευθυντής της ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης CEPS.

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει την ακριβή χρηματοδότηση από τις αγορές για τα επόμενα 10 χρόνια, και να στηριχτεί στα φτηνά δάνεια του ESM και σε δικούς της πόρους εκφράζει σε συνέντευξή του στη Ναυτεμποπρική ο Daniel Gros, γερμανός οικονομολόγος και διευθυντής της ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης CEPS. Μάλιστα, θεωρεί ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει να κερδίσει πολλά από τη συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, καθώς αυτό που θα γίνει είναι ότι η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας θα αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα, γεγονός που δεν θα κάνει καμία διαφορά στο τεράστιο εξωτερικό χρέος της Ελλάδας.

Στον αντίποδα, τονίζει ότι θεσμοί και κυβέρνηση έχουν παραμελήσει τις αιτίες που κρατούν χαμηλά τις εξαγωγές στην Ελλάδα, μια χώρα όπου είναι «δύσκολο να εισπράξεις φόρους» και άρα «καλύτερα να μειώσεις δαπάνες».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, ρεαλιστικό τον στόχο του 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα για τα επόμενα χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι το αποτέλεσμα του 2016 δεν ήταν συγκυριακό. Σε κάθε περίπτωση, κατά τη γνώμη του, η Ελλάδα δεν θα πρέπει να στηρίζεται στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων αλλά στους δικούς της επιχειρηματίες και στις οικονομίες της.

 

___________________________

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

 • Χ.Α.: Στο ταμπλό λίγο μετά τις 4:15μμ κι άλλα τινά…

ΑΝΟΔΙΚΕΣ – ΠΤΩΤΙΚΕΣ 50-55 και σταθερές 19… ΑΞΙΑ συναλλαγών 60,3 εκατ. ευρώ και πακέτα 5,05 εκατ. ευρώ…

ΤΖΙΡΟΙ: ΑΛΦΑ 12,2 περίπου εκατ., ΕΤΕ 11,4 εκατ., ΟΤΕ 6.8 εκατ. ΠΕΙΡ 4,6 εκατ. και ΕΥΡΩΒ 4,2 εκατ. ευρώ

ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ: ΜΕΡΚΟ (νέα ιστορικά υψηλά), ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΙΡ., ΕΤΕ, ΜΙΓ, ΥΓΕΙΑ, ΚΡΙ ΚΡΙ (νέα ιστορικά) ΕΛΑΣΤΡΟΝ, ΡΕBΟΙΛ… ΚΑΡΕΛΙΑΣ (σχεδόν σε νέα ιστορικά υψηλά στα 284,00 ευρώ), ΜΟΗ

YΣΤΕΡΟΥΝ ΕΜΦΑΝΩΣ: Στο -8,3% η μτχ της ΠΑΝΓΑΙΑ στα 4,400 ευρώ με 560 ευρώ τζίρο ΝΙΚΑΣ -19% με 9 ευρώ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ -17,8% με 1 ευρώ, ΠΑΙΡΗΣ -18,7% ΕΦΤΖΙ -8,8% ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ -8,5% ΒΙΟΣΚ -7,3% ΕΛΙΝΟΙΛ -7%…GRIVALIA -4,4%

 Νέες τιμές-στόχοι για Εθνική και Πειραιώς από ΕΤΕ 0,4300  από 0,3500 ευρώ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ 0,2700 από 0,2100 ευρώ…
______________

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Οι τάσεις διόρθωσης των ξένων αγορών ήταν η βασική αιτία ανακοπής του ισχυρού ράλι της ελληνικής αγοράς, το όποιο έφερε τον Γενικό Δείκτη για πρώτη φορά πάνω από τα επίπεδα διαπραγμάτευσης μετά τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων (26/6/2015).

Φαίνεται ότι η παρούσα φάση σηματοδοτεί μια καμπή για τις μετοχές και τα ελληνικά ομόλογα καθώς το χρηματιστηριακό αφήγημα αλλάζει περιεχόμενο, αποκτά μια πιο μακρινή στόχευση και βάζει νέους καταλύτες στο προσκήνιο. Η ποσοτική χαλάρωση, η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και το άνοιγμα της πώλησης των κόκκινων δανείων θα αποτελέσουν πλέον τις κατευθυντήριες δυνάμεις της Αγοράς σε μια περίοδο που μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για τις επιχειρήσεις.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ (από Μάνο ΧΑΤΖ.): Η πλάγια κίνηση πολύ κοντά στην ζώνη των υψηλών ήταν ότι καλύτερο μπορούσαν να περιμένουν οι αγοραστές καθώς ο Γενικός Δείκτης δείχνει ανθεκτικότητα στην διατήρηση των υψηλών 23 μηνών.

 • Η επιχείρηση διαφυγής των 800 μονάδων την περασμένη Τετάρτη δεν έτυχε συνέχειας καθώς η επίτευξη των νέων φετινών υψηλών φαίνεται ότι απαιτεί ισχυρότερες δυνάμεις για μια πιο πειστική υπέρβαση.
 • Από την άλλη πλευρά η αποφόρτιση των ταλαντωτών από τις ζώνες της υπερβολής δίνει βελτιώνει κάπως την προοπτική εκκίνησης μιας νέας ανοδικής προσπάθειας.
 • Η έως τώρα διόρθωση θα μπορούσε να θεωρηθεί εξαιρετικά ρηχή και χωρίς ιδιαίτερο πάθος καθώς απουσιάζει η εταιρία ή ο κλάδος που να έχει υποστεί κάποια σοβαρή απόκλιση τιμής από τα πρόσφατα υψηλά.
 • Παρόλα αυτά θα αναμέναμε το διορθωτικό κύμα να έχει συνέχεια είτε ως μια καθαρή υποχώρηση τιμών με άμεσο στόχο την ζώνη τιμών των 740 μονάδων είτε ως πλάγια κίνηση  που θα επανέφερε μια πιο φυσιολογική κλίση ανόδου στην χρονοσειρά του Γενικού Δείκτη δεδομένων των αναλογιών της ανόδου που προηγήθηκε.

________________

ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: 

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Grivalia Properties και Ελληνικά Χρηματιστήρια θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου.

Την Τρίτη 23/5 είναι η σειρά της Αεροπορίας Αιγαίου του Φουρλή και της Housemarket να ανακοινώσουν αποτελέσματα, οι μέτοχοι της ΔΕΗ και του Πλαισίου θα κληθούν να ψηφίσουν τα οικονομικά πεπραγμένα του 2016.
Την Τετάρτη 24/5 ακολουθούν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων από Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Motor oil.
Ηεπόμενη εβδομάδα  έχει σημαντικές τακτικές γενικές συνελεύσεις: 24/5 Ελληνικά Χρηματιστήρια, Ελληνικά Πετρέλαια και Κέκροψ (με θέμα ΑΜΚ) ενώ την Παρασκευή 26/5 ακολουθούν Χαλκόρ, ΑΝΕΚ και Mermeren Kombinat.

________________

ALPHA BANK: Η αποτελεσματική διαχείριση των NPLs μπορεί να προσελκύσει νέα επενδυτικά κεφαλαία και να εξυγιάνει πλειάδα επιχειρήσεων

ΝΙΚΑΣ: Υπερκαλύφθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Νίκας. Ειδικότερα, η Νίκας γνωστοποιεί ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων ποσού 23.272.106,40 ευρώ, με την έκδοση 77.573.688 νέων μετοχών, που αποφασίστηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 02.02.2017 υπερκαλύφθηκε από τους ασκήσαντες τα δικαιώματα προτίμησης και το δικαίωμα προεγγραφής μετόχους κατά 1,08326 φορές με την καταβολή συνολικού ποσού 25.209.773,10 ευρώ.

BITCOIN: Την ξέφρενη πορεία του συνεχίζει το Bitcoin, με την τιμή να καταγράφει νέο ρεκόρ, πάνω από τα 1.900 δολ. H πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ αλλά και οι καθοριστικές εξελίξεις στην αγορά του ψηφιακού νομίσματος, έχουν εκτοξεύσει την τιμή του.
 • Το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 1.922,54 δολ. ενώ το υψηλό ανήλθε στυα 1.934,24 δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία της Coindesk, μεταδίδει το CNBC. Σε διάρκεια μιας εβδομάδας το κρυπτονόμισμα έχει καταγράψει άνοδο 6,8%.
 • Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin διαμορφώνεται στα 31,41 δισ. δολ. αυξημένη κατά 3,69 δισ. από την περασμένη Δευτέρα.Το αυξημένο trading σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα, καθώς και οι συζητήσεις για το μέλλον του Bitcoin, έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην άνοδο της αξίας του.
 • Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank,  Steen Jakobsen, έχει προβλέψει ότι το Bitcoin θα εκτοξευθεί στα 2.000 δολ. το 2017, εκτίμηση η οποία πλέον μοιάζει κάθε άλλο παρά ανέφικτη.

Τιμές εκκαθάρισης παραγωγών λήξης Μαΐου 2017 #ADEx #ASE #Xrhmatisthrio #GRmarket 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΧΙΑ για το τρίμηνο της AEGEAN AIRLINES

 • Ζημιές ύψους 32,3 εκατ. ευρώ θα καταγράψει η Aegean  προβλέπει η AXIA σε έκθεσή της.
 • Τα έσοδα θα ανέλθουν στα 152,7 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 3,2% σε ετήσια βάση.
 • EBITDA …θα σημειώσει ζημιές ύψους 40,5 εκατ. ευρώ.
 • Η εισηγμένη ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου στις 23 Μαΐου.

_______________________________

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

 • Χ.Α.: Στο ταμπλό λίγο μετά τις 3:30 μμ κι άλλα τινά…

ΣΕ μισή ώρα – πολλά περισσότερα – στις 16:15

ATTIKHΣ: Τα πήρε…όλα και δεν έφυγε… Από το 0,0290 στα 0,1190 σήμερα και τετραπλασιασμός τιμής με απόδοση  μέχρι 310%… Μειώνονται και οι απώλειες σε όσους είχαν συμμετάσχει στην ΑΜΚ και παρέμειναν…

ΑΝΟΔΙΚΕΣ – ΠΤΩΤΙΚΕΣ 53-43 και σταθερές 13… ΑΞΙΑ συναλλαγών 52 εκατ. ευρώ και πακέτα 4,4 εκατ. ευρώ…

ΤΖΙΡΟΙ: ΑΛΦΑ 11,1 περίπου εκατ., ΕΤΕ 10,9 εκατ., ΟΤΕ 6.3 εκατ. ΠΕΙΡ 4,1 εκατ. και ΕΥΡΩΒ 3,9 εκατ. ευρώ

ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ: ΜΕΡΚΟ (νέα ιστορικά υψηλά), ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΙΡ., ΕΤΕ, ΜΙΓ, ΥΓΕΙΑ, ΚΡΙ ΚΡΙ (νέα ιστορικά) ΕΛΑΣΤΡΟΝ, ΡΕBΟΙΛ… ΚΑΡΕΛΙΑΣ (σχεδόν σε νέα ιστορικά υψηλά στα 284,00 ευρώ), ΜΟΗ

YΣΤΕΡΟΥΝ ΕΜΦΑΝΩΣ: Στο -8,3% η μτχ της ΠΑΝΓΑΙΑ στα 4,400 ευρώ με 560 ευρώ τζίρο ΝΙΚΑΣ -19% με 9 ευρώ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ -17,8% με 1 ευρώ, ΠΑΙΡΗΣ -18,7% ΕΦΤΖΙ -8,8% ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ -8,5% ΒΙΟΣΚ -7,3% ΕΛΙΝΟΙΛ -7%…

ΚΡΙ ΚΡΙ – ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ: Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων η αποτίμηση ενισχύθηκε κατά περίπου 20%. Στα 80 εκατ. ευρώ έχει αναρριχηθεί η αποτίμηση της Κρι-Κρι με τη μετοχή να ξεπερνά τα 2,40 ευρώ σήμερα και να βρίσκεται σε νέα ιστορικά υψηλά. Αν και οι περισσότεροι επενδυτές κοιτάζουν τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, εταιρείες με καλά θεμελιώδη και εξαγωγικό χαρακτήρα δεν περνούν απαρατήρητες. Η Κρι-Κρι είχε δημοσιεύσει εξαιρερικά αποτελέσματα, ενώ περίπου το 25% του τζίρου  είναι από εξαγωγές.

——————————

Πως αναλύει τον σχηματισμό του γενικού δείκτη ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος
 • Ανάσες χαμηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων φαίνεται να παίρνει ο Γενικός Δείκτης μετά από ένα ανοδικό “crescendo” 127 μονάδων ή σε ποσοστό +19% από τα επίπεδα των 670 μονάδων.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολο Μάνθο, χαρακτηριστική είναι η αποτύπωση ενός “flag” σχηματισμού με άνω όριο τις 800 μονάδες και κάτω όριο τη βραχυχρόνια ζώνη στήριξης των 780 με 775 μονάδων.


Συνήθως τέτοιοι σχηματισμοί εάν δεν λυθούν καθοδικά με αυξημένο τζίρο συναλλαγών δίνουν συνέχεια στην υπάρχουσα τάση, στοιχείο, όπου εάν όντως επιβεβαιωθεί μπορεί να δώσει κίνηση προς το επίπεδο ανασυγκρότησης των Buyers των 840 με 857 μονάδων, τονίζει ο αναλυτής.


Στην αντίθετη περίπτωση, που το προαναφερόμενο patternλυθεί καθοδικά μπορεί να σπρώξει το Γενικό Δείκτη σε ένα  υγιές καθοδικό κυματισμό προς το διορθωτικό επίπεδο των Fibonnaci Retracement των 750 με 744 μονάδων.


Αναφορικά με τον FTSE 25, αναφέρει πως πραγματοποιεί, πλάγια κίνηση συσσώρευσης έχοντας ως άνω όριο διαφυγής την περιοχή των 2.124 μονάδων, όπου έχουν όμως σημειωθεί στα ποιο βραχυχρόνια διαγράμματα (30 λεπτών και ωριαίων)  διπλές τοπικές κορυφές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια.
Εμφανής κόπωση έχουν αρχίσει να δηλώνουν αρκετά διαγράμματα ισχυρών κινητήριων χαρτιών που επηρεάζουν τον FTSE 25 με πρωταρχικά αυτά της Coca Cola HBC  όπου «ελέγχει» το 20% του δείκτη και δυσκολεύεται πέριξ των 26,10 ευρώ, της Alpha Bank  πέριξ των 2,32 ευρώ, της Jumbo κοντά στα 16 ευρώ και του ΟΠΑΠ κοντά στα επίπεδα των 9,75 ευρώ.


Ο μόνος τίτλος, που μπορεί να κινήσει υψηλότερα το δείκτη δείχνει να είναι ο ΟΤΕ ο οποίος έχει αυξήσει σημαντικά τη βαρύτητά του (3ος με 9,56% ) και παρουσιάζεται διαγραμματικά να έχει περιθώρια να συρθεί προς τα 11 ευρώ.


Πιθανό κοντινό καθοδικό retracement θα μπορούσε να σημειωθεί προς την περιοχή των 2040 μονάδων.
Τέλος, πάνω από τη ζώνη στήριξης  των 1030 με 1015 μονάδων προσπαθεί να συντηρηθεί ο Τραπεζικός Δείκτης έχοντας ανοδικές βλέψεις προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 1120 μονάδων, σημειώνει ο κ.Μάνθος.


Βέβαια ο δείκτης έχει διανύσει ανοδικά σημαντική απόσταση προεξοφλώντας οικονομικές συνθήκες, που ίσως χρειαστούν περαιτέρω χρόνο ωρίμανσης. (www.bankingnews.gr)

———————————————

Eurobank = BETA SEC (Results Q1:17 Preview):  Eurobank is set to announce Q1:17 results after market hours followed by a conference call. Despite the unfavorable conditions in the first quarter of the year Eurobank is expected to post a marginal profit as a result of improving NII and fee income y-o-y. In specifics:

 • NII is seen up 0.7% y-o-y as the costly ELA is down €7bn y-o-y. However, loans repricing and the selling of bonds and marketable securities that paid interest during 2016 offset part of the improvement. Note that Q1:17 is also impacted from calendar effect (c-1%) vs Q1:16.
 • Fees are seen in the area of €69m vs €67.8m the year before (+2% y-o-y) on eliminating Pillar II funding costs.
 • Operating cost is expected to reach €247m vs 253 in Q1:16
 • Cost of Risk is expected to stay in the area of 195bps (CoR: 191bps in Q4:16) leading to a €189m provisioning vs 186.4 in Q4:16 more or less in line with initial guidance of 200 bps.
 • Q1:17 net income is seen at €27n excluding minorities and disc. Operations we see net profit for the period at €22m

In the conference call we look for updates regarding NPLs levels de-escalating, trends in NII and fees and some color regarding deposits and sale of Romania operations.

The following table summarize our estimates:

Eurobank Overview
(In Million Euro) 1Q16 4Q16 1Q17 (est.) QoQ YoY
NII 382.5 388.7 385.0 -1.0% 0.7%
Fee income 67.8 82.2 69.0 -16.1% 1.8%
Trading 64 55.1 20.0 -63.7% -68.5%
Total income 514.1 526.0 474.0 -9.9% -7.8%
Operating costs -253.0 -242.0 -247.0 -2.1% 2.4%
Pre-provision-profits 261.1 284.0 227.0 -20.1% -13.1%
Provisions -175 -186.4 -189.0 -1.4% -7.9%
Other results -2 -41.5 0.0
PBT 84 35 38 8.6% -54.9%
Corporate taxes -17 76 11 -85.5% 164.8%
Net profit 58 111 27 -75.8% -53.5%
Discontinued operations -9 -68 0
Net profit 67 43.3 27.0 -37.7% -59.7%
Minorities -7 5 5 0.0% 171.4%
Attributable net profit 60 38.3 22.0 -42.6% -63.4%

_______________________

ΠΡΟΣΦΟΡΑ – χρησιμότατη από την MERIT SEC