Χ.Α (2): Στο ταμπλό @16:00

SPREADS
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ    5,41 +5,00
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ    2,82 +2,40
ΙΣΠΑΝΙΑ    1,49 +1,08
ΙΤΑΛΙΑ    2,06 +1,65

______

ΤΑΜΠΛΟ: Εικόνα αποσύθεσης για αρκετές μετοχές, με χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις των ΕΛΑΣΤΡΟΝ (2-9 στα 11) και από τα 1,4800 στα 1,2300 τώρα με 26 χιλ. τμχ μάλιστα, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, UNIBIOS μεγάλες ήττες οι ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΤΧ, η ΠΡΟΦ, ΟΛΥΜΠ, ΧΑΚΟΡ, ΠΛΑΙΣΙΟ ενώ διορθώνουν πιο επιθετικά σήμερα οι ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΔΕΗ

ΤΑΜΠΛΟ(2): Δεν ξεχωρίζει μετοχή σήμερα, η μτχ της COCA παραμένει στα ιστορικά υψηλά της, επίδειξη δυναμικής από τις ΜΥΤΙΛ, ΦΦΓΚΡΠ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΟΛΠ, δικαιούνται διόρθωσης ούτως ή άλλως οι μτχ των ΜΟΗ, ΕΛΠΕ… ΦΤΕΡΑ στον ΑΝΕΜΟ οι ΙΝΤΡΑΛΟΤ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΥΓΕΙΑ κ.λπ

ΣΤΟ -3,73% στις 929,8 μον. ο ΔΤΡ με τζίρους 25 εκατ. από τα 41,5 εκατ, του συνόλου. Δεν ξεπερνούν τα 500 χιλ. ευρώ τα πακέτα.

ΑΝΟΔΙΚΑ και πάλι κινείται η SPACE σε νέα πολυετή υψηλά στα 3,1000 ευρώ στην  κφση των 20 εκατ. και με ανακοίνωση ικανοποιητικού 6μηνου.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ – ΠΤΩΤΙΚΕΣ 23 – 85 με σταθερές 14.

_______________

  • Σήμα SOS εκπέμπει ο ΣΕΒ για τη γήρανση του πληθυσμού και το ασφαλιστικό.

Όπως αναφέρεται στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την ελληνική οικονομία, ο πληθυσμός μειώνεται και γερνάει, με αποτέλεσμα το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης να δεχθεί ισχυρές πιέσεις τις επόμενες δεκαετίες. Ενδεικτικό, όπως επισημαίνει, είναι το γεγονός πως το 2050 οι Έλληνες θα είναι 9 εκατ. περίπου, με έναν στους τρεις να είναι 65 ετών και άνω, εκ των οποίων οι 300.000 θα είναι άνω των 90 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΒ, τα άτομα που δεν εργάζονται (μητέρες, παιδιά, τρίτης ηλικίας, άνεργοι) είναι διπλάσιοι από αυτούς που εργάζονται. Από τα 10,8 εκατ. του ελληνικού πληθυσμού, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο είναι 806 χιλ., οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα 1,6 εκατ., οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, κλπ. 1,3 εκατ. και οι συνταξιούχοι γήρατος, θανάτου, αναπηρίας κλπ. 2,6 εκατ. (+150 χιλ. εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης).

Ο κάθε εργαζόμενος, στον ιδιωτικό τομέα, με τα εισοδήματα και τους φόρους που πληρώνει, συντηρεί 2,8 άτομα του πληθυσμού που είτε δεν εργάζονται, είτε απασχολούνται στο Δημόσιο.

___________________

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ 6ΜΗΝΩΝ (του Στεφ. ΚΟΤΖΑΜΑΝΗ στο euro2day.gr)

_______________

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

  • Που πονεί και που σε σφάζει…

Είδαν και απόειδαν ότι το Κατάστημα έχει μείνει από καύσιμα, αφού κανείς δεν αγόραζε, Και υποχρεωτικά κατεβάζουν τις τιμές, για να προσλκύσουν πελατεία.

Ατυχώς όμως οι τιμές των περισσοτέρων εμπορικών μετοχών παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και δεν βλέπουμε πως μπορεί βραχυπρόθεσμα να αλλάξει το τοπίο γι αυτές.

Δεν είναι τα ΔΙΣ πετσετάκια για να “φοριούνται” με τόση ευκολία. Θα πρέπει να συνέλθουν…

Εξυπακούεται, ότι σε όσες μετοχές οι εταιρείες τους συνεχίζουν να παραδίνουν τα “Goods”, δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Διορθωσούλες πάντα θα γίνονται…

Από την άλλη πλευρά θα πρέπει οι νεώτεροι να μαθαίνουν ότι όταν μία κίνηση δεν βγαίνει, δεν την παντρευόμαστε όταν δεν (υπο)στηρίζεται από γερά θεμελιώδη.

Και ο μ/μ έγινε ξαφνικά φιλικός απέναντι στις πιο αντιπαθητικές γι αυτόν μετοχές, αλλά μόλις την “μυρίσθηκε” την δουλειά έδωσε το σχετικό σύνθημα…

Δεν χρειάζονται συναισθηματισμοί σε αυτό το “παιχνίδι” ή όπως αλλιώς θέλετε να το αποκαλέσετε…