Χ.Α.: Οι πιθανοί ανοδικοί καταλύτες της αγοράς

Βραχυπρόθεσμα, πιθανοί ανοδικοί καταλύτες για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα είναι η ανακοίνωση του ΑΕΠ γ΄τριμήνου σήμερα από την ΕΛΣΤΑΤ, η πιθανολογούμενη προσεχώς άφιξη της τρόικας καθώς πιθανώς να προεξοφληθεί κλείσιμο της συμφωνίας και το αν θα υπάρξει κάποια θετική έκπληξη από τα αποτελέσματα των εισηγμένων που συνεχίζουν και ανακοινώνονται στο συνηθισμένο χρόνιο ράθυμο ρυθμό τους..

Από πλευράς τεχνικής προσέγγισης η Αγορά παρουσιάζει στηρίξεις στις 865 μονάδες και στις 830 μονάδες, ενώ οι αντιστάσεις τοποθετούνται στις 910 και στις 950 μονάδες.

Σύμφωνα με την συγκρατημένα απαισιόδοξη σχολή σκέψης, η Αγορά έχει μπροστά της την τελευταία αξιολόγηση της τρόικας, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και τις εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα οι έλληνες (επενδυτές και μη) βομβαρδίζονται με φορολογικούς – μεγάλου πλέον βεληνεκούς – όλμους, ενώ μπροστά τους απλώνεται ολόκληρο βουνό από απλήρωτους  φόρους. Και πλην των μετοχικών αξιών, τίποτα άλλο δεν είναι άμεσα ρευστοποιήσιμο…

Οι αναταράξεις θα είναι έντονες και οι αντοχές του Χρηματιστηρίου ιδιαίτερα περιορισμένες και εξαρτώμενες, σχεδόν αποκλειστικά από τα ξένα κεφάλαια.

Κεφάλαια που και αυτά είναι αμφιλεγόμενα, καθότι αποτελούν προιόντα αλόγιστης μόχλευσης. Έτσι έχουν μάθει να κινούνται οι άνθρωποι και δεν αλλάζει αυτό το ”χούι”, γι αυτό έχουμε φθάσει να τζογάρεται πολλαπλασίως το ετήσιο παγκόσμιο ΑΕΠ!!