Χ.Α.: Με πολύ χαμηλές τις αποτιμήσεις…

H Αγορά είναι εμφανές ότι κινείται στη “σκιά” του πολιτικού ρίσκου και αναμένει πλέον τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με την Πενταμελή Επιτροπή σήμερα στις Βρυξέλλες και την κατ΄ιδίαν συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο τη Δευτέρα, επισημαίνει ο Νίκος Σακαρέλης.

Χαρακτηριστικό της απαξίωσης είναι ότι ο Μυτιληναίος ανακοίνωσε αποτελέσματα έτους με τετραπλασιασμό της κερδοφορίας του, μείωση δανεισμού και ικανοποιητικό περιθώριο κέρδους και έφτανε να χάνει μέχρι και 8,13%!

Αλλά και άλλες εταιρίες εμφανίζονται ελκυστικές τόσο σε επίπεδα ΕV/EBITDA όσο και P/Eκαι P/Sales αλλά το ρίσκο της διαπραγμάτευσης και η έλλειψη ρευστότητας τα επισκιάζει όλα.

Ταυτόχρονα οι αποτιμήσεις των Τραπεζών έχουν φτάσει σε επίπεδα P/ΒV 0.25.

Αποτιμήσεις πολύ χαμηλές, εκτός και αν προεξοφλούνται σε αυτά τα επίπεδα ακραία σενάρια, ή αυξήσεις κεφαλαίου.

Οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών δείχνουν ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αγοραστές να στηρίξουν τις τιμές, καθώς ένα fund είναι λογικό να θέλει να αποχωρήσει.

Το δυστύχημα είναι να μην υπάρχει ισχυρός αγοραστής και να βλέπουμε Τράπεζα να χάνει σχεδόν 50% της αξίας της σε δύο εβδομάδες.

Τεχνικά και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Wealth Financial Services, η Αγορά εμφανίζει στηρίξεις στις 730, 710 και 680 μονάδες ενώ οι αντιστάσεις τοποθετούνται στις 780 και 830 μονάδες.