Χ.Α.: Λίγο μετά το κλείσιμο κι άλλα τινά (18/5)

Μικρής – σχετικά – κλίμακας πτώση σημείωσε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά μας, με τους δείκτες της να διατηρούντται σε μικρή απόσταση από τα υψηλά έτους. Και η οποία απόσταση είναι εύκολα ανακτήσιμη… ΣΤΑΡ της συνεδρίασης και πάλι η ΑΤΤΙΚΗΣ που κλέβει κυριολεκτικά όλες τις εντυπώσεις. Οι περισσότεροι -εμφανέστατα – υποτίμησαν την δυναμική που υπέκρυπτε και την διορατικότητα του νέου management… ‘Οσοι τους πίστεψαν, βλέπουν τώρα αποδόσεις της τάξης του 50% μέχρι και 200%!!

Η πτώση είναι απόρροια της ισχυρής πτώσης στην Wall Street λόγω Trump και Ρωσίας (χθες όλοι μας έλεγαν … “ένεκεν” των δηλώσεων ευρωπαίου ανώνυμου αξιωματούχου..). Χωρίς ωστόσο να αλλάζει την κυρίαρχη τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο που είναι καθαρά ανοδική….

Ωστόσο, το εύρος της διόρθωσης στην Wall θα έχει σημασία για την συνέχεια καθώς εάν τερματιστεί η πτώση άμεσα η ελληνική αγορά θα συνεχίσει ανοδικά…

 • Ενώ αντιθέτως οποιαδήποτε κλιμάκωση της διόρθωσης στην Wall θα επιδεινώσει και την εικόνα στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Ψύχραιμη λοιπόν η συμπεριφορά της αγοράς, με τον ΓΔ να υποχωρεί στις 782,83 μονάδες (-0,79%), τον ΔΤΡ στις 1037,23 μονάδες (-0,98%) τον 25άρη -0,78% στις 2078, 39 μονάδες και τον FTSEM στο +1,83% στις 1047,22 μονάδες λόγω της μετοχής της Τρ.ΑΤΤΙΚΗΣ (+16,5% στα 0,9990 ευρώ με 14,5 εκατ. τμχ).

ΑΝΟΔΙΚΕΣ – ΠΤΩΤΙΚΕΣ 48 – 62 και σταθερές 21, με την αξία των συναλλαγών στα 75,07 εκατ. ευρώ (πακέτα: 5,75 εκατ. ευρώ)

ΑΞΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ: ΑΛΦΑ 18 εκατ.  ΕΥΡΩΒ 6,5 εκατ ΕΤΕ 6 εκατ. ΠΕΙΡ 5,5 εκατ. ΟΤΕ 4,2 εκατ.

FTSE25: Μόλις (4) θετικές με την μεγαλύτερη άνοδο στον Ελλάκτωρα (+1,33%) χωρίς αλλαγή (2) και στο μείον οι υπόλοιπες (19) με επικεφαλής τις ΔΕΗ -3,64% ΕΧΑΕ -3,28% ΟΛΠ -3,04% ΦΦΓΚΡΠ -2,42%.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Πλήν της ΑΤΤΙΚΗΣ και οι ΜΕΡΚΟ (+5,83% σε νέα ιστορικά υψηλά στα 8,5300 +το αποκοπέν προ ημερών μέρισμα του 1,00 ευρώ) ΚΑΜΠ +5% , ΙΑΤΡΙΚΟ +5% ΕΛΑΣΤΡΟΝ +5% ΥΓΕΙΑ +2,26%,

 • ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΨΗΛΑ στο απίστευτο ΚΡΙ ΚΡΙ στα 2,3200 ευρώ με 10200 τμχ και +2,2%, ΙΑΣΩ +2,11% στα 0,3170 ευρώ…
 • Εξαιρετικός ο ΑΝΕΜΟΣ σε νέα υψηλά 2,5 χρόνων και βάλε, μαχητής ο ΚΟΡΡΕΣ
 • ‘Εκανε σήμερα πράξεις (!!!!) ο ΔΑΙΟΣ και +0,68% στα 2,9400 ευρώ με τζίρο 5250 ευρώ.

ΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΕΜΦΑΝΩΣ: Οι τίτλοι των ΑΒΕ -9,7% ΓΕΒΚΑ -8,2% ΕΦΤΖΙ -7,6% ΜΟΥΖΚ -6% ΝΙΟΥΣ -4% ΔΕΗ -3,6% ΕΠΙΛΗ -3,5% ΕΧΑΕ -3,3%, ΟΛΠ -3% ΦΦΓΚΡΠ -2,42% ΙΝΤΚΑ -2,6%…

_____

Siegel (Wharton School): Ο Dow Jones θα εκτοξευθεί κατά 1.000 μονάδες εάν ο Trump παραιτηθεί

_____

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Tαμειακό έλλειμμα 188 εκατομμύρια ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου έναντι πλεονάσματος 205 εκατoμμύρια ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

 • Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος στο πρώτο τετράμηνο φέτος ο προϋπολογισμός κατέγραψε πρωτογενές έλλειμμα 404 εκατ. ευρώ έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,9 δισ. ευρώ πέρυσι.
 • Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την υποχώρηση των εσόδων στα 13,5 δισ. ευρώ από 14.1 δισ. ευρώ πέρυσι
 • Ενώ όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 544 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, αυτές διαμορφώθηκαν σε 16,5 δισ. ευρώ, από 14,9 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2016.

_______________

ΔΕΗ (FFS): To 430 πληρώθηκε συμπτωματικά με ακρίβεια και ήταν ο πρώτος μεγάλος στόχος μας. Το 390 είναι η πρώτη και κοντινότερη στήριξη μας. Χρειάζεται τον χρόνο της…

Ακόμα, σε ωριαίο, παραμένουμε Long από τις 648 μονάδες… Με το Stop μας να είναι στο >779 σε κλείσιμο ώρας.

_____________

Η ΑΠΟΨΗ: Η ένταξη της Ελλάδος στο QE, στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό σημείο καμπής της εποχής της εξάρτησης της χώρας από τον δανεισμό των επίσημων πιστωτών, εκτιμά η HSBC, θεωρώντας ότι μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

______________

UBS / ΕΛΠΕ (και χαιρέτα μου τον πλάτανο…): Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, στα 7,500 από 6,500 ευρώ δίνει η UBS μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ διατηρεί σύσταση ΑΓΟΡΑ για τον τίτλο.

 1. ‘Οπως αναφέρει τα ΕΛΠΕ  ανακοίνωσαν ισχυρά αποτελέσματα στο τρίμηνο, χάρη και στους υψηλούς όγκους πωλήσεων της ΔΕΠΑ.
 2. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων, ενδεχομένως λόγω πληρωμών προς το Ιράν, σημειώνει.

ΕΛΠΕ/Pantelakis Securities S.A.: Οι αναλυτές της P.S έδωσαν τιμή στόχου τα… 5,3000 ευρώ. Δεν είναι δηλ. μόνον η Berenberg…

TΡΑΠΕΖΕΣ: Kατά 1,2 δισ. ευρώ μειώθηκε το όριο χρήσης του ELA από τις Ελληνικές Τράπεζες, μετά από εισήγηση της ΤτΕ προς την ΕΚΤ. Πλέον το όριο χρήσης του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας αντιστοιχεί σε 45,3 δισ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Ο πρόεδρος της Intralot κ. Σωκράτης Κόκκαλης επιβεβαίωσε σήμερα τα σενάρια για μεταφορά έδρας της εταιρείας.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν επιβεβαίωσε, πάντως, πως πιθανή νέα έδρα θα είναι το Λονδίνο, όπως φημολογείται. Όπως είπε, ως ιδανική λύση φαντάζουν τρία χρηματιστήρια: του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και του Χονγκ Κονγκ και ξεκαθάρισε πως δεν θα πάει στο τελευταίο.

Ο κ.Κόκκαλης υποστήριξε πως «πάνω από όλα είμαστε μια ελληνική εταιρεία και δεν θα ήθελα ποτέ να ακούσω σχόλια ότι η Intralot φεύγει από την Ελλάδα». Πρόσθεσε πως παλαιότερα «μας έλεγαν εθνικούς προμηθευτές. Βέβαια, τα ΜΜΕ που μας αποκαλούσαν έτσι είναι υπεύθυνα εν πολλοίς για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας».

 • Για την λήξη του συμβολαίου του ΟΠΑΠ τον Ιούλιο του 2018, τόνισε πως «δεν υπάρχει προηγούμενο μια ελληνική εταιρεία, ηγέτης στον κλάδο της διεθνώς, τα προϊόντα και η τεχνολογία της οποίας επιλέγονται από χώρες και λοταρίες σε ΗΠΑ, Κορέα και Αυστραλία, στην Ελλάδα να αγνοείται και να επιλέγονται ανταγωνιστές που έχουν πάρει κάποια συμβόλαια σε Εσθονία και Καταλονία».
 • Τέλος, επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως «δεν έκανε κάτι» στην αγορά στοιχηματισμού παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις και επανέλαβε πως επικρατεί «αναρχία» στην αγορά του online στοιχηματισμού.

ΥΓ1: ΟΤΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ, κάποια στιγμή θα… ” φάει και σένα ο ΛΥΚΟΣ…”.

ΥΓ.2: ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΣΜΙΚΟΙ… αμετανόητοι… τόσο προβλέψιμοι και τόσο… αχόρταγοι…

ΥΓ.3: Τον αράπη κι αν τον πλένεις…. (ΦΦΓΚΡΠ).

ΥΓ.4: Ενθαρρυντικό για την επάνοδο της αγοράς του Χ.Α. σε ανεκτά επίπεδα σοβαροφάνειας είναι η διάχυση της…τάσης και σε πολύ ποιοτικά χαρτιά που δεν ανήκουν στην… “Συμμορία” του 25άρη…