Χ.Α.: Η τωρινή τεχνική προσέγγιση…

Τεχνικά, όσο μπορεί μία τέτοια Αγορά να “ακούει” στην τεχνική ανάλυση και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, οι 868 μονάδες, για τον Γενικό Δείκτη, είναι κοντινή αντίσταση ενώ η περιοχή του 885-900 είναι κύρια. Το 810-774 είναι επίπεδο στήριξης, ενώ μία κατοχύρωση θα μπορούσε να δώσει συνέχιση.

Οι αποτιμήσεις σε αρκετές 10άδες τίτλους είναι δελεαστικές, παρόλα αυτά ο πανικός και οι πωλητές, λόγω πολιτικής αβεβαιότητας, μπορεί να συνεχίσουν να έχουν τον πρώτο λόγο, όσο δεν έχουμε νέα δεδομένα…

Η διάσπαση του 842 έδωσε ένα Intraday stop στο short. Μία κίνηση προς το επίπεδο των 863 μονάδων έχει πιθανότητες. Χωρίς όμως να πείθει και μόνο μία διάσπαση θα μπορούσε να δοκιμάσει κάτι καλύτερο σε αντίδραση…

Το τεχνικό επίπεδο των 810 μονάδων που είναι και το 61% από τα ιστορικά χαμηλά στις 1380 μονάδες στην παρούσα λειτούργησε σαν στήριξη, ενώ μία διάσπαση θα μπορούσε να μας φέρει στην περιοχή του 770.

Πλέον έχουμε και τις ξένες αγορές σε short ημερήσιο από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η δική μας αγορά ουσιαστικά περιμένει πολιτικές εξελίξεις στις 29 ή προ 29 του μήνα.

Για τους λιγότερο “γρήγορους” και σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, τόσο ο Γενικό Δείκτης, όσο και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης παραμένουν σε βραχυπρόθεσμο πτωτικό κανάλι, κάτι που αλλάζει μόνο με κλεισίματα υψηλότερα των 1019 και 332 μονάδων, αντίστοιχα. Οι πρώτες σημαντικές αντιστάσεις στις 880 και 285 μονάδες και οι επόμενες στηρίξεις στις 790 και 250 μονάδες.