Χ.Α.: Η τρέχουσα τεχνική προσέγγιση της αγοράς…

Η αγορά συνέχισε την τασική της κίνηση, με την διάσπαση του επιπέδου των 287 μονάδων να επιφέρει και νέες πωλήσεις. Το επίπεδο των 289 μονάδων παραμένει η τωρινή πλησιέστερη αντίσταση με την κύρια να οριοθετείται στις 292 μονάδες. ( Ο FTSE25 έκλεισε στις 282,18 μονάδες ). Πλέον, ουσιαστική στήριξη παρέχει το παλαιό χαμηλό των 277 και μετά το επίπεδο των 272 μονάδων. Οι πωλητές διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων, μέχρι κάτι να αλλάξει στον ορίζοντα. (Να δούμε πότε και τι θα είναι αυτό το κάτι που θα μπορέσει να αντιστρέψει την πτωτική τάση της αγοράς).

 

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε ουσιαστικά να πάρει πίσω τις δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων, γεγονός που σαν νέο προφανώς είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα.

Ο τραπεζικός κλάδος συνέχισε την ”κατηφόρα” και πλησιάζει πρώτος το απόλυτο ιστορικό χαμηλό του 2013, με την ζώνη των 104-106 μονάδων να παρέχει αυτή την στιγμή την πλησιέστερη στήριξη.

Όσο παραμένει ο ΔΤΡ κάτω από το επίπεδο των 118 μονάδων θα διατηρεί επιθετική τάση, με την leader ETE να έχει οδηγηθεί σε ιστορικά ελάχιστα(!)…

Οι μοναδικοί τίτλοι που χθες στάθηκαν αξιοπρεπώς ήταν ο όμιλος του ΜΥΤΙΛ, η ΕΥΔΑΠ, η ΜΠΕΛΑ, ο ΟΠΑΠ και φυσικά η μετοχή της Coca cola Hellenic.

Η τελευταία – ειρήσθω εν παρόδω – πέρασε στην πρώτη θέση της κατάταξης των Κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α.