Χ.Α.: Η τεχνική προσέγγιση από τον Απόστολο Μάνθο

Η απώλεια της σημαντικής ζώνης στήριξης των 860 με 850 μονάδων, άνοιξε επικίνδυνα το πεδίο για την καθοδική καταστρατήγηση των προηγούμενων χαμηλών, με κίνηση πλέον προς την άλλη ισχυρή ζώνη στήριξης των 800 με 790 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Βραχυχρόνια αλλαγή στο υπάρχον καθοδικό σκηνικό, καθυστερώντας λίγο το “διαγραμματικό πεπρωμένο” θα μπορούσε να φέρει μόνο η υπερπήδηση των 900 μονάδων κάτι που μέχρι στιγμής δε διαφαίνεται.

Το ημερήσιο κλείσιμο κάτω από τις 850 μονάδες, με ταυτόχρονη επιβεβαίωση από το τζίρο συναλλαγών, έθεσε τέρμα στο βίαιο ανοδικό rebound προσέγγισης των 940 μονάδων αυξάνοντας τα “στοιχήματα”, πλέον, όχι μόνο για τις 790 μονάδες αλλά και για τις 740 μονάδες.

“Επειδή τα δεδομένα είναι αρκετά ρευστά η οποιαδήποτε αγοραστική κίνηση θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται με ένα κοντινό ‘stop loss’ καθώς οι βραχυχρόνιες ποσοστιαίες απώλειες σε αυτό το θολό σκηνικό μπορεί να είναι αποκαθηλωτικές για το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο” αναφέρει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.