Χ.Α.: Η κίνηση της αγοράς έγινε με αρνητικά νέα

Κόντρα στα νέα…

Η αγορά δοκίμασε το πολύ σημαντικό επίπεδο των 305 μονάδων (όταν υποχωρούσε κατά 2,16% στις 305,52 μονάδες), δίνοντας όχι απλά αντίδραση αλλά και κλείσιμο στο +1,62% στις 317,34 μονάδες. Δηλαδή πάνω στο επίπεδο 318 που ήταν και η αντίσταση που ορίσαμε χτες.

Το σήμα παραμένει short με το stop στο 322, ενώ στα θετικά καταγράφεται το γεγονός ότι κράτησε τον 200αρη σε ώρα, καθώς και το πολύ σημαντικό επίπεδο του 305.

Αν η αγορά καταφέρει σήμερα και κλείσει σε νέα υψηλά τότε το ημερήσιο stop στο Long θα ανέβει στο 305 επίπεδο, κάτι πολύ σημαντικό για αυτούς που κινούνται με ημερήσιο. Κοντινή αντίσταση βρίσκουμε στο 322,  διάσπαση του οποίου θα δοκιμάσει αν μη τι άλλο το 326 ή και το 329 επίπεδο. Στήριξη έχουμε στο 315 και 312.

Η Πειραιώς έκλεψε την παράσταση με νέο υψηλό κίνησης, με την προσοχή μας τώρα στραμμένη στην περιοχή του 132-134 που είναι πολύ σημαντική μεσοπρόθεσμη αντίσταση. Και όπου -αν μη τι άλλο- θα μπορούσε κάποιος να δοκιμάσει μείωση θέσεων.

Η κίνηση της αγοράς έγινε με αρνητικά νέα, μιας και δεν είχαμε στην παρούσα θετικές εξελίξεις από το Παρίσι. Αξιόλογη και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, αφού  έκλεισε πάνω από το 244 επίπεδο, με το 260 να αποτελεί τον πιθανό επόμενο στόχο.

Μην ξεχνάμε πως ο μήνας κλείνει την Παρασκευή, παράλληλα με τα βιβλία των ξένων. Ο ΜΥΤΙΛ με καλά αποτελέσματα σε περίπτωση που καταφέρει να σπάσει το 620 μπορεί να δώσει συνέχιση. Τα ΕΛΠΕ χρειάζονται την απαραίτητη προσοχή πέριξ του επιπέδου 5 που είναι σημαντική μεσοπρόθεσμη αντίσταση.

Στο σκεπτικό μας έχουμε και το… Αν η αγορά για οποιοδήποτε λόγο καταφέρει να σπάσει τα υψηλά της, τότε το πιο πιθανό είναι να κάνει μία κίνηση προς το 1065-1100 επίπεδο.

Και το οποίο επίπεδο ουσιαστικά μπορεί να αποτελέσει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους μεσοπρόθεσμους που έχουν μείνει υπερ-επενδυμένοι να δημιουργήσουν ρευστότητα, επανεξετάζοντας σε δεύτερη φάση την αγορά.