Η βραχυπρόθεσμα τεχνική προσέγγιση της αγοράς

Η αγορά αφού βιαστικά κατέγραψε ένα νέο υψηλό επίπεδο και συγκεκριμένα στις 326 μονάδες, έβγαλε γρήγορα μία ήπια διόρθωση κλείνοντας με μικρές απώλειες στο επίπεδο των 321  μονάδων.

Το επίπεδο των 315 αποτελεί την πλησιέστερη στήριξη και το 23% της κίνησης, ενώ το αντίστοιχο των 325 είναι η κοντινή αντίσταση μας στην παρούσα φάση, με το 329 να είναι το επόμενο επίπεδο αντίστασης.

Αν το ταμπλό μας βγάλει μία ήπια διόρθωση – που είναι και το πιο λογικό  – τότε θα μας βοηθήσει να ανέβει το stop μας που στην παρούσα  βρίσκεται στο 305. Μία διάσπαση του 315 μπορεί να μας φέρει στο 310 επίπεδο.

ΟΤΕ , ΜΥΤΙΛ , ΕΛΠΕ και ΜΟΗ από τα μεγάλα έκλεισαν με κέρδη ενώ στις διορθώσεις έχουν ενδιαφέρον το ΕΧΑΕ στα 5,88 η ΔΕΗ στα 6,50 και η ΕΥΡΩΒ στο 0,2650. Η ΕΤΕ συνεχίζει την πίεση στο 2 επίπεδο που δοκίμασε χτες ,ενώ χρειάζεται μία διάσπαση των 2,05 για συνέχιση με την στήριξη στην παρούσα στα 1,92.

Η αγορά φαίνεται να περιμένει νέα από την συνάντηση με την Τρόικα στο Παρίσι, αν θέλει να κάνει την διαφορά και από πλευράς είδησης. Θα μας εξυπηρετούσε μία πλάγια διόρθωση στην αγορά με σχηματισμό για να μπορέσουν να ανέβουν τα stops…

Αλλά και να κινηθούν τίτλοι που δεν επηρεάζουν σημαντικά τον ΓΔ. Στην παρούσα κίνηση παρατηρούμε μία κόπωση με τους ταλαντωτές σαφώς διορθωτικούς.