Χ.Α.: Η Αγορά έδωσε το πρώτο δείγμα ακύρωσης του αγοραστικού σήματος

Τεχνικά η Αγορά έδωσε το πρώτο δείγμα ακύρωσης του αγοραστικού σήματος που έδωσε η συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα… Κι αυτό γιατί ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε με ενδεικτική ευκολία χαμηλότερα των 980 μονάδων και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης χαμηλότερα των 319 μονάδων.

Για όσους κινούνται με βάση τα ημερήσια διαγράμματα και όσον αφορά τον δείκτη FTSE25 το “intraday” “stop” στο “long” ήταν τοποθετημένο στις 317 μονάδες, καθοδική διάσπαση του οποίου πύκνωσε τις κινήσεις “stop loss” από όσους προχώρησαν σε άνοιγμα “long” θέσεων κατά τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις. Οι 322 μονάδες αποτελούν κοντινή αντίσταση, την οποία δοκίμασε χθες ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (υψηλό ημέρας 322,85), πριν έλθει η απόλυτη επικράτηση των πωλητών. Επόμενες στηρίξεις στις 305 και 300 μονάδες.

Η διάσπαση του 317 μας έδωσε Intraday έξοδο με την αγορά άμεσα να βγάζει κίνηση πλησιάζοντας το πρώτο σημαντικό επίπεδο του 309-310. Το 318-320 γίνεται σημαντική αντίσταση στην παρούσα ενώ το stop μας στην παρούσα είναι στο 326. Μία διάσπαση του 309 μπορεί να δώσει συνέχιση προς το 305 που είναι και πρόσφατο σημαντικό χαμηλό μας.

ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ και ΕΕΕ κράτησαν χαρακτήρα στην παρούσα φάση της αγοράς, με το τελευταίο να έχει πιο ξεκάθαρο ημερήσιο γράφημα.

Το σύνολο των τίτλων έδωσαν κίνηση, ενώ θυμίζουμε πως η Παρασκευή είναι τόσο κλείσιμο μήνα όσο και κλείσιμο έτους για τα βιβλία των ξένων. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για ημερήσιες εξόδους μιας και τα Stop μας είναι μακριά και θα μας βόλευε κάποιος σχηματισμός που θα μας βοηθήσει για κοντινότερα stop.