Χ.Α.: Εκανε και το “κάτι παραπάνω”…

Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, που θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι εξέθεσε τους βραχυπρόθεσμα απαισιόδοξους, αλλά δεν έπεισε όλους όσους παραμένουν επιδεικτικά εκτός Αγοράς, υποστηρίζοντας ότι τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει από τους “προβληματισμούς” που ταλανίζουν το Χ.Α. εδώ και αρκετούς μήνες.

 

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Γενικός Δείκτης, κατά την σημερινή συνεδρίαση, όχι μόνο έδωσε την τεχνική κίνηση που ανέμεναν οι περισσότεροι αναλυτές και η οποία θα έπρεπε να εκτονωθεί στην περιοχή των 810 μονάδων, αλλά έκανε και το “κάτι παραπάνω” προσπαθώντας να πείσει ότι κάτι αλλάζει στο Χ.Α., έστω και αν το τελικό κλείσιμο τον βρήκε χαμηλότερα από το επίπεδο των 810 μονάδων.

 

Σε κάθε περίπτωση και με βάση τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, επόμενο τεχνικά ζητούμενο είναι η κίνηση προς την ζώνη 840 – 850, όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αν ο Δείκτης “ανακρούσει πρύμναν” και επιστρέψει σε κλεισίματα χαμηλότερα των 790 μονάδων.

 

Σε μία τέτοια περίπτωση χρειάζονται “κινήσεις μπαλέτου” και άμεση μείωση θέσεων, καθώς θα επιστρέψουν τα σενάρια επαναδοκιμασίας των 750 μονάδων, οι οποίες είναι άγνωστο αν θα αντέξουν στην πίεση του νέου κύματος πωλήσεων, καθώς στις τάξεις των πωλητών θα προστεθούν και οι αγοραστές των τελευταίων συνεδριάσεων.

 

Με βάση τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, για να αλλάξει κάτι σημαντικά προς το καλύτερο θα πρέπει ο Γενικός Δείκτης να δώσει κλεισίματα υψηλότερα των 905 μονάδων και ο FTSE25 υψηλότερα των 292 μονάδων.

 

Με βάση τα ημερήσια διαγράμματα και όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη, το “stop” για τους “short” έχει κατέβει στις 841 μονάδες.

 

Θαν. Σταυρόπουλος