Χ.Α.: Για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες λειτούργησαν οι στηρίξεις

Τελευταία συνεδρίαση για τον Νοέμβριο προχθές που έγινε ο πρώτος ανοδικός μήνας μετά από επτά συνεχόμενους πτωτικούς, επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Η εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα, που από την μία κράτησε τον Γενικό Δείκτη πάνω από την στήριξη των 940 μονάδων (ΚΜΟ 30 ημερών) και από την άλλη δεν μπόρεσε να διασπάσει την αντίσταση των 1000 μονάδων (ΚΜΟ 200 εβδομάδων).

Οι εξελίξεις από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι και από τις παρουσιάσεις στο Λονδίνο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν σε κάποιες ρευστοποιήσεις…

Αλλά για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες λειτούργησαν οι στηρίξεις στο Γενικό Δείκτη, αλλά και σε επιμέρους μετοχές που κινήθηκαν στο ρυθμό των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν.

Όσο όμως παραμένει η πολιτική αβεβαιότητα οι τοποθετήσεις είναι βραχυχρόνιες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους επενδυτές.

Ταυτόχρονα στο επιχειρηματικό πεδίο, παρόλη την ανασφάλεια των πολιτικών εξελίξεων, είχαμε σημαντικές ειδήσεις που δείχνουν υπαρκτό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η προσφορά των Γερμανών της Fraport για τα Ελληνικά Αεροδρόμια, η είσοδος νέων Σαουδαραβικών κεφαλαίων στο Costa Navarino, η συγχώνευση της Μύθος με την Fix, η συμφωνία Σκλαβενίτης-Makro, το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της Παπαστράτος.

Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, οι Αγορές θα έχουν τα βλέμματά τους στραμμένα στη συνέντευξη τύπου του κ. Ντράγκι…

Αλλά και στα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, ενώ στο εσωτερικό μέτωπο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ενόψει του Eurogroup στις 8/12.

* ,