Χ.Α. + Αγορές: Ειρήσθω εν παρόδω και ατάκτως ερριμμένα…

……………………………

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Φιλότιμες προσπάθειες από τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ να διασπάσουν το εμπόδιο του επιπέδου των 1585 μονάδων, χωρίς παρόλα αυτά να τα καταφέρουν

Τα ΕΧΑΕ μας έκαναν την τιμή να πληρώσουν τον στόχο μας, ενώ η ΒΙΟ κινήθηκε υποδειγματικά διασπώντας και το επίπεδο των 1,4100 ευρώ. Κάτι που της έδωσε και έξτρα δυναμική, προσβλέποντας πλέον τα 1,54 ή ακόμη και τα 1,64 ευρώ.

Ο τραπεζικός συνεχίζει να διατελεί εν υπνώσει… Ενώ με τέτοιο τζίρο ο ΓΔ δεν είναι εύκολο να διασπάσει το επίπεδο των 600 μονάδων.

………..

ΚΕΥ POINTS: Σε ημερήσιο έχουμε πλέον στοπ το 576 και 1524 αντίστοιχα.

Μία διάσπαση του 1585 θα μπορούσε να μας δώσει το 1597 ή το 1605. Κοντινή στήριξη το 1575 και 1554

Intraday position long stop 1524

Support : 1575, 1554, 1525

Resist : 1585, 1593, 1601,1605

Daily spot market position LONG s/l 1524

……………………………..

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

  • ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (από 250 εκατ. ευρώ και άνω…): Ελλάκτωρ λόγω χαμηλής κεφαλαιοιποίησης…
  • ΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (από 75 έως 250 εκατ. ευρώ): Αττικής – καθαρά κερδοσκοπικά…

Image result for epiloges

  • ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (από 35 εκατ. έως 75 εκατ. ευρώ): ΑΒΑΞ εξαιρετικά υποτιμημένος λόγω κφσης…
  • ΜΙΚΡΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (από 10 εκατ. έως 35 εκατ. ευρώ): Κίνδυνος σχεδόν βέβαιου εγκλωβισμού κεφαλαίων…
  • ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (μέχρι 10 εκατ. ευρώ): Κίνδυνος σχεδόν βέβαιου εγκλωβισμού κεφαλαίων…

______________

Η ΑΠΟΨΗ: Η μοναδική εγγύηση από οικονομικής πλευράς της εθνικής κυριαρχίας μίας χώρας είναι η μη υπερχρέωση του δημόσιου και ιδιωτικού της τομέα, ειδικά σε ξένο νόμισμα – καθώς επίσης ο υγιής παραγωγικός της ιστός, με ένα πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Όλα τα υπόλοιπα, όπως το εθνικό νόμισμα, είναι μύθοι που δεν βοηθούν κανέναν – ειδικά την Ελλάδα σήμερα, η οποία ευρίσκεται στα πρόθυρα του χάους.

………

ΙΤΑΛΙΑ: Εάν η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της νομισματικής ένωσης αποχωρήσει, τότε η διάλυση της Ευρωζώνης δεν πρόκειται να αποφευχθεί, ενώ θα συμβεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σοκ στην παγκόσμια ιστορία, καθώς επίσης ένα παγκόσμιο χρηματιστηριακό κραχ τεραστίων διαστάσεων… Πόσο μάλλον όταν το τραπεζικό σύστημα ολόκληρης της Ευρώπης είναι εξαιρετικά προβληματικό… Και ιδίως αυτό της Γερμανίας, η οποία δεν πρόκειται να επιτύχει εύκολα την συναίνεση των Η.Π.Α. στο θέμα της Deutsche Bank.

……….

GAPS: Αποτελούν περισσότερο φαινόμενο και όχι σχηματισμό, δεν παύουν βέβαια να μας δίνουν μερικές χρήσιμες πληροφορίες όταν ερμηνεύονται σωστά. Τα κενά δημιουργούνται από απότομες μεταβολές της τιμής μεταξύ δύο περιόδων. Πιο συγκεκριμένα, όταν η τιμή ανοίγματος και οι επακόλουθες τιμές της νέας περιόδου βρίσκονται σε αρκετή απόσταση από την τιμή κλεισίματος της προηγούμενης. Οι μεταβολές μπορεί να οφείλονται είτε σε κάποια σημαντική έκτακτη είδηση, είτε σε κάποιο γεγονός όπως συγχώνευση, αποτελέσματα τριμήνου κτλ.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

GAPS (I): Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να περιμένετε όταν συναντάτε κενά στο διάγραμμα θα πρέπει να είναι μια αντίθετη κίνηση που θα καλύψει τα κενά, όπως λένε «Gaps always fill» (τα κενά πάντα γεμίζουν). Να έχετε πάντα υπόψη σας όμως ότι αυτό δεν αποτελεί απαράβατο κανόνα, είναι απλά μία παρατήρηση. Τα κενά δεν γεμίζουν πάντα, αλλά και αν γεμίσουν δεν σημαίνει ότι θα γεμίσουν άμεσα. Η ανάλυση δεν πρέπει να είναι μονοπαραγοντική. Πριν φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα ικανό για να μας ωθήσει να ανοίξουμε θέση θα πρέπει να συμβουλευόμαστε τουλάχιστον δύο με τρείς γεννήτριες σημάτων. Δεν πρέπει δηλαδή να βασιστούμε απλά σε ένα σχηματισμό, χωρίς να κοιτάξουμε για παράδειγμα τί λένε οι δείκτες, ή η θεμελιώδης ανάλυση κτλ