Χρ. Μεγάλου: Δεν υπάρχουν κεφαλαιακές ανάγκες για την Eurobank

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2015 αλλά και ικανοποιημένος από την επιτυχή αξιολόγηση της Τράπεζας Eurobank στα stress tests δήλωσε o CEO της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου στο CNBC.

Σχετικά με την αξιολόγηση ο κ. Μεγάλου δήλωσε ότι «Δεν προκύπτουν κεφαλαιακές ανάγκες για τη Eurobank από τα stress test», σημειώνοντας ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το πλάνο αναδιάρθρωσης εξασφαλίζουν αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ καλό».

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εξαιτίας της κατάστασης της οικονομίας και του υψηλού χρέους τόνισε ότι μετά μια πρωτοφανή ύφεση τα τελευταία έξι χρόνια ανακάμπτει το ΑΕΠ και ο ίδιος περιμένει ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί, δεδομένου ότι έγινε πολλή δουλειά τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τα πλεονάσματα και τις προσαρμογές της οικονομίας.

«Παρά το υψηλό χρέος, κοιτάμε προς την επόμενη χρονιά με αισιοδοξία και όχι με απαισιοδοξία. Αυτήν τη στιγμή το χρέος δεν είναι ο κύριος παράγοντας για την οικονομία», κατέληξε.