Χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο στην Μπολόνια για την Κορακάκη

Μετά τον θρίαμβό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο πιστόλι από 25μ, που διεξήχθη στην Μπολόνια.

Είναι η πρώτη φορά που κερδίζει σε αυτή τη διοργάνωση σε επίπεδο γυναικών.

Εκπληκτική στο τελικό

Η αθλήτρια από την Δράμα, που ήταν στην 5η θέση μετά τον πρωινό προκριματικό, στον τελικό ήταν εκπληκτική. Από τα πρώτα τρία σετ βολών πήρε κεφάλι ευστοχώντας σε 14 από τις 15 και εξασφαλίζοντας προβάδισμα 4 βολών ενόψει των νοκ άουτ.

Στην συνέχεια, όπου μετά από κάθε σετ πέντε βολών αποχωρούσε και μια αθλήτρια, διατήρησε την διαφορά της και μάλιστα την έφτασε στις έξι βολές, πριν το τελευταίο σετ εξασφαλίζοντας ήδη το χρυσό μετάλλιο.

Στο σημείο εκείνο χρειάστηκε να δώσουν αγώνα μπαράζ οι Κορεάτισσα Κιμ και η Κόστεβιτς από Ουκρανία που είχαν 30 στις 45 εύστοχες βολές. Η Κορεάτισσα επικράτησε και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και η Ουκρανή το χάλκινο.
Όμως η Κορακάκη είχε ήδη 36 στις 45 και ακόμα και αν αστοχούσε και στις πέντε τελευταίες, η διαφορά που είχε εξασφαλίσει δεν καλυπτόταν. Τελικά ευστόχησε σε τρεις σε αντίθεση με την Κιμ που αστόχησε σε τρεις.

Έτσι η διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα άνοιξε και άλλο με την Άννα Κορακάκη να κατακτά το χρυσό με 39 στις 50 εύστοχες βολές. Δεύτερη η Κιμ με 32 και χάλκινο μετάλλιο στην Κόστεβιτς με 30 εύστοχες βολές.
Η Γερμανίδα Μόνικα Καρς την οποία είχε αντιμετωπίσει η Κορακάκη στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο έμεινε στην τέταρτη θέση, εκτός βάθρου.