«Χάθηκαν» 14 τουρκικά πολεμικά πλοία – Φήμες ότι έρχονται σε ελληνικά λιμάνια

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά (14!!!)  τουρκικά πολεμικά πλοία «αγνοούνται» από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου. Οι διοικητές τους μάλλον πρέπει να βρίσκονται ανάμεσα στους υποκινητές του πραξικοπήματος. Ο Τούρκος διοικητής ναυτικού ναύαρχος Βεϊδέλ Κοσελέ είναι επίσης «εξαφανισμένος» από την νύχτα της 15ης Ιουλίου. Δεν είναι μάλιστα ξεκάθαρο το εάν ο Κοσελέ ήταν συνεργός των πραξικοπηματιών.

Τουρμικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο διοικητής του ναυτικού πιθανώς να ξεγελάστηκε από τους πραξικοπηματίες που, σύμφωνα με αναφορές, τον οδήγησαν στο πλοίο, λέγοντας του ότι συμβαίνει μια τρομοκρατική επίθεση στην χώρα.

Τα 14 πολεμικά πλοία να σημειωθεί ότι βρισκόντουσαν σε ενεργό υπηρεσία την ημέρα του πραξικοπήματος. Ήταν ή στο Αιγαίο ή στην Μαύρη Θάλασσα και δεν έχουν ακόμα επ[ιστρέψει στα λιμάνια από όπου απέπλευσαν.

Η φημολογία ότι αυτά τα πλοία μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν από τους πραξικοπηματίες ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν έχουν επιχειρήσει ακόμα να επικοινωνήσουν με το αρχηγείο του ναυτικού ή με το λιμάνι. Φήμες κάνουν λόγο ότι τα πλοία, που μπορούν να ανιχνευτούν μέσω ραντάρ ή δορυφόρου, κατευθύνθηκαν προς ελληνικά λιμάνια.